Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čirok

yanull yanull
Čirok

Čirok je neprávem opomíjená obilnina, která se doporučuje především při bezlepkové dietě. Její blahodárné účinky ocení nejen celiaci. Čirok je zdrojem bílkovin, minerálů, vitamínů a obsahuje antioxidanty. Čiroková mouka patří k potravinám zdravé výživy.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Foie gras

Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a… Číst dál

Foie gras

Fondán

Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody,… Číst dál

Fondán

Fondue

Fondue je pokrm ze sýru, který se roztaví nad ohněm. Považuje se za švýcarské národní jídlo.… Číst dál

Fondue

Frankfurtská polévka

Tato polévka nepochází z Frankfurtu, ale název dostala podle frankfurtských párků, které se do ní… Číst dál

Frankfurtská polévka

Frapování

Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato… Číst dál

Frappé

Frappé patří mezi nejlahodnější ledové kávy. Slovo frappé pochází z francouzštiny, ve významu… Číst dál

Frappé

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli