Frapování
Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato orosí. Tento výraz se také používá pro ochlazování, např. ochlazení vína, nejčastěji šumivého, v ledové lázni, těsně před podáváním.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Frapování je ochlazování skleniček ledem. Led se vloží do skleničky a krouživým pohybem se tato orosí. Tento výraz se také používá pro ochlazování, např. ochlazení vína, nejčastěji šumivého, v ledové lázni, těsně před podáváním.
Jasmínová rýže je odrůda dlouhozrnné rýže, která má zvláštní jemné aroma, připomínající vůni… Číst dál
Javorový sirup je sladidlo, získávané z mízy javorů navrtáním kmenů a zachycováním vytékající šťávy… Číst dál
Vepřový a hovězí jazyk patří do skupiny drobů. Oba mají maso s minimem tuku. Tvoří je jemná… Číst dál
Jehně je ovčí mládě, jehož jemné maso obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, esenciální aminokyseliny,… Číst dál
Jelito je masný výrobek z vepřového masa a krve. Spolu s jitrnicemi a tlačenkou si bez nich neumíme… Číst dál
Jidáše jsou sladké velikonoční pečivo z kynutého těsta, slazeného medem. Podle tradice by se měly… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami