

Rýžová polévka pro začátečníky
Suroviny 4 porce
- 1,5 l vody
- 1/2 hrnku rýže
- 1 mrkev
- 1 cibulka s natí
- 1 vejce
- 1 kostka bujónu - jakýkoliv
- petrželka (pažitka)
- polévkové koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do vroucí vody dáme rozpustit bujón, přidáme rýži a mrkev nakrájenou na kolečka, sůl a pepř. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut (do změknutí rýže), potom přidáme cibulku, kterou jsme nakrájeli i s natí.
Do hrnečku rozklepneme vejce a přes vidličku ho lijeme do vroucí polévky. Necháme přejít varem, dochutíme polévkovým kořením.
Na závěr přidáme nasekanou petrželku (pažitku).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rýžová polévka pro začátečníky
-
Já ji dělám trochu jinak, také je výborná.
Nejdřív nakrájím brambory, mrkvičku, celerovou nať, uzeninu a oloupu menší cibulku, společně povařím- do změknutí brambor, poté přidám rýži a počkám, až změkne.. hodím tam kostku hovězího bujónu, osolím, opepřím, popřípadě dle chuti přidám polévkové koření. -
Výborná
Sice jsem to asi přehnala s rýží / bylo to jako kaše/, ale to já můžu. Dětem taky moc chutnalo
-
Bibi, dávám ti svolení, klidně si jí udělej
. Vím, že polévky, hlíva a maso všeho druhu k tobě neodmyslitelně patří
. Že jsem to uhodla?
-
Hani, je to polévka pro začátečníky, ale můžu jí taky udělat viď
, to víš já a polévky že ano
Ode mne 5.bod
-
Nádherný talířek a dobrá polévečka na mě mrkly z náhodných
+
Už jsem dlouho nedělala,dík za připomenutí
-
Takovou polévku občas dělávám a je mňamková