Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka

yanull yanull
Frankfurtská polévka

Tato polévka nepochází z Frankfurtu, ale název dostala podle frankfurtských párků, které se do ní přidávají. Jedná se o polévku svačinovou, která se nachází v mnoha bufetech. Vaří se z dobré cibulové jíšky, nejlépe připravené na sádle. Přidává se paprika, brambory, česnek, a nakonec osmažené plátky párků.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Věneček

Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál

Věneček

Vepřová hlava

Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřové karé

Vepřové karé je vepřová pečeně bez kosti. Vepřová pečeně s kostí je kotleta. V tomto se tyto části… Číst dál

Vepřové karé

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Pickles

Pickles je krátce zkvašená zelenina. Může být jednodruhová, ale častěji se používá více druhů. Ke… Číst dál