Nutriční hodnoty (Lívanečky Vlasty Buriana)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 152 kJ / 1 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,60 g |
| Tuky | 63,79 g |
| – nasycené | 36,97 g |
| – nenasycené | 17,98 g |
| –– mononenasycené | 14,51 g |
| –– polynenasycené | 3,47 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 866 mg |
| Sodík | 822 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 97,66 g |
| – cukry | 90,76 g |
| ––– laktóza | 9,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml kefíru | Kefír | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice (i méně) | Cukr bílý | 36 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
| 5 5 vrchovatých lžic hladké mouky (130 g, podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 3 3 střední jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| skořicový cukr na obalení | Cukr skořicový | |
| šlehačka | Šlehačka 35% |