Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké pečení spojuje lidi po celém světe. Co dobrého byste si dali vy?

Sladké pečení spojuje lidi po celém světe. Co dobrého byste si dali vy?

Sladké pečení je více než jen proces vaření – je to umění spojené s láskou k dobrotám. To umožňuje lidem vyjádřit svou kreativitu, radovat se z chutí a sdílet radost z dobrého jídla s ostatními. Upéct můžete prakticky cokoliv, z čehokoliv, v čemkoliv (v remosce i domácí pekárně) a pro kohokoliv (sladké dobroty lze připravit i bez mouky, cukru i bez vajec). 

Nejlepší, nejrychlejší a nejlehčí sladké recepty 

Sladké pečení zahrnuje vlastně jakéhokoliv dobroty, na které si vzpomenete. 

  • Dobroty z listového těsta (záviny, taštičky, koláčky, ale i dezerty na plech), 
  • moučníky (s tvarohem, různé řezy, buchty, bábovky), 
  • kynuté těsto (koláčky, buchty, záviny, vánočky), 
  • dorty (vše od klasického čokoládového po moderní mechový),
  • nepečené dezerty (tiramisu, dezerty do skleniček, piškotové dorty), 
  • a také dorty, sušenky, cukroví a spoustu dalšího. 

I zelenina je součástí sladkého pečení 

Ačkoliv to zná jakkoliv, sladké dobroty v sobě můžou ukrývat i zeleninu. Jedná se vlastně o vynikající způsob, jak přidat zdravou zeleninu do dezertů a zároveň zvýšit jejich vlákninový obsah. Zelenina přidává také vláčnost do pečených dobrot, což vede k chutným a šťavnatým výsledkům. Nejčastěji jsou sladké dobroty z cukety (má neutrální chuť), mrkve (dodává lehkou sladkost) či červené řepy (zvláční a hezky obarví). 

Více

1 2 3 10

Další témata

Další recepty