Nutriční hodnoty (Korunovační kuře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,23 g |
| Tuky | 2,17 g |
| – nasycené | 0,56 g |
| – nenasycené | 1,21 g |
| –– mononenasycené | 0,53 g |
| –– polynenasycené | 0,68 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 28,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 79 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 134,40 g |
| – cukry | 112,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře | Kuře | |
| cca 6 6 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 KL 1 KL kvalitního práškového kari (já dala Indické) | Kari | 5 g |
| cca 15 kuliček 15 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 1 1 majonéza (150-200 g) | Majonéza | |
| 1 1 smetana na šlehání ( 200 g aspoň 40% ne méně!!!!!) | Smetana kravská sladká 30% | |
| 250 g 250 g rajský protlak | Protlak rajčatový | 250 g |
| 150 g 150 g sušených meruněk | Dužina meruňky sušená | 150 g |
| cca 4 plátky 4 plátky citronu | Citrón čerstvý | |
| citronová šťáva dle chuti | Šťáva z citrónu | |
| cukr | Cukr bílý | |
| kuřecí vývar (získáme uvařením masa) | Vývar kuřecí | |
| asi 2 2 – 3 dcl bílého vína | Víno bílé suché | |
| sůl | Sůl mořská | |
| tuk na pánev | Margarín | |
| 1 1 salátová okurka (nebo dle potřeby) | Okurka salátová čerstvá |