Segedínsky guláš II.
Segedínský guláš patří mezi stálice naší kuchyně. Je snadný na přípravu a přitom báječně chutná. Kostky vepřového masa dusíme s kyselým zelím a na závěr zjemníme smetanou. S domácím houskovým knedlíkem mu nikdo neodolá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 355 kJ / 1 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,85 g |
| Tuky | 80,89 g |
| Vláknina | 28,24 g |
| Cholesterol | 442 mg |
| Sodík | 4,37 g |
| Sůl | 10,75 g |
| Sacharidy | 66,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso omyjeme, očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti.
Krok 2: Pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme.
Krok 3: Potom pridáme odkvapkanú pokrájanú kyslú kapustu. Podlejeme vodou, prikryjeme a udusíme.
Krok 4: Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme. Pridáme k mäkkému mäsu, ochutíme drveným kmínom a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínsky guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgrY
Moje poznámka
Segedínsky guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgrY
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 6 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 6 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená kačena
Kajkajak před 12 minutami
Mufiny s čokoládou
Soltik před 3 hodinami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 3 hodinami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 4 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 4 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 5 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 6 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 6 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 6 hodinami
Tématické fráze:
segedínsky guláš,
segedinsky gulas recept,
segedínsky guláš originál,
segedínský guláš z vepřového,
segedínský guláš bez smetany,
jednoduchy segedinsky gulas,
guláš recept,
recept na segedinsky gulas,
recept segedinsky gulas,
szegedinsky gulas,
segedinski gulas,
recepty segedínsky gulaš,
segedínska kapusta,
segedinsky gulas cz,
segedínsky guláš top recepty,
segoš,
segedínsky,
segedín guláš recept,
segedínská guláš,
recept na segedínský guláš recept
Suroviny:
plec vepřová,
zelí kysané,
smetana,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
1. Byl použit výhradně prorostlý bůček vč. kůže
2. Ml. papriky jsem na 1200g masa dal celý sáček (23g) + špetku pálivé
3. No a správného umami jsem dosáhl česnekem
OT
Často se pýýýše: necháme odležet..., na druhý den chutná lééépe..., atd. atp.
Nevím, já to asi nepoznám...
à propos, nezkoušel někdo pro objektivní posouzení, dnes uvařené jídlo porovnat se stejným jídlem uvařeným včéééra
A kysanou smetanou taky jenom vždy zjemním každou porci až na talíři.