

Segedínsky guláš II.
Suroviny
- 500 g vepřového plecka
- 3 cibule
- 2 PL sádla
- 1 KL mleté papriky
- sůl
- pepř
- 500 g kysaného zelí
- 2 PL hladké mouky
- 1/2 PL drceného kmínu
- 2,5 dl smetany
Postup přípravy receptu
Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, podlejeme vodou prikryjeme a udusíme.
Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme, pridáme k mäsu, ochutíme drveným kmínom a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Segedínsky guláš II.
-
Výborné
-
Nadi, konečně normální barva segedínu, jaká má být! :yes
Originál foto od autorky je teda dost podivný...
A kysanou smetanou taky jenom vždy zjemním každou porci až na talíři. -
posílám bod a foto, smetanu dávám kysanou až do talíře
-
Výborný guláš, uvařila jsem ho celé své rodině a vypadal přesně jako na obrázcích! Děti sice brečely, že něco takového jíst nebudou a manžel pak asi půl hodiny po jídle zvracel, ale jinak myslím, že to mělo úspěch! A z té barvy si nic nedělejte, stejně je to jen hmota co pozřeme
-
Elca274: Tento recept není špatný, jen se mě zdá že by měl mít lepší barvu takhle to vypadá , že má zloutenku
-
inu barva vypadá zajímavě,kdybych nevěděla, že je to segoš, řekla bych že je to něco s kari či kurkumou. Ovšem nemusí být vůbec špatný.
-
hezká barva no
-