Nutriční hodnoty (Letní višňový koláč s mandlemi a mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 977 kJ / 4 058 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,57 g |
| Tuky | 235,82 g |
| – nasycené | 122,36 g |
| – nenasycené | 107,72 g |
| –– mononenasycené | 80,35 g |
| –– polynenasycené | 27,38 g |
| ––– omega 3 | 1,38 g |
| Vláknina | 16,98 g |
| Cholesterol | 688 mg |
| Sodík | 295 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 364,73 g |
| – cukry | 159,45 g |
| ––– laktóza | 8,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 75 g 75 g mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 75 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 100 g 100 g másla (hery) | Máslo kravské | 100 g |
| 70 g 70 g cukru moučky | Cukr bílý | 70 g |
| 1 ks 1 ks vejce | Vejce slepičí | 63 g |
| 3 kapky 3 kapky mandlové tresti | Aroma mandlové | |
| voda dle potřeby - po lžících | Voda | |
| sůl špetka špetka | Sůl mořská | |
| višně vypeckované 400 g | Višně čerstvé | |
| višnový nektar 300 ml 300 ml | ||
| voda 200 ml 200 ml | Voda | 200 ml |
| mandlový likér 6 lžic 6 lžic (nebo mandlové aroma 6 kapek) | Mandlový likér | 90 ml |
| vanilkový pudink 1 sáček 1 sáček | Puding v prášku | 48 g |
| Drcené piškoty 4 lžíce lžíce (lze nahradit strouhankou) | Piškoty | |
| mandlové lupínky 2 + 2 lžíce 2 lžíce | Mandle loupané | 30 g |
| Mascarpone 150 g 150 g | Mascarpone | 150 g |
| smetana na šlehání 100 ml 100 ml | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| moučkový cukr 3 lžíce 3 lžíce | Cukr bílý | 75 g |
| citronová šťáva 2 lžičky 2 lžičky - dle chuti | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| Tuk + | Margarín | |
| strouhanka na formu | Strouhanka pšeničná |