Nutriční hodnoty (Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 895 kJ / 3 082 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,32 g |
| Tuky | 294,72 g |
| – nasycené | 117,12 g |
| – nenasycené | 174,33 g |
| –– mononenasycené | 153,17 g |
| –– polynenasycené | 21,16 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 5,84 g |
| Cholesterol | 473 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 65,43 g |
| – cukry | 16,47 g |
| ––– laktóza | 10,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 ks 8 ks aljašské tresky | Treska filet | |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| kmín | Kmín | |
| 150 ml 150 ml olivového oleje | Olej olivový | 150 ml |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 1 středně velký citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1-2 1-2 malé šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 150 ml 150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 250 ml 250 ml smetany 12 % | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 300 ml 300 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 300 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce francouzské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 špetka 1 špetka kurkumy | Kurkuma mletá |