Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

SabinaMad Kuchařka: SabinaMad

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

500-700 g kuřecích prsou
5 nožiček párků
3 uvařená vejce
5 kyselých okurek
1 větší cibule
sůl
pepř
olej
1 gelový kuřecí bujón
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
světlá jíška
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na hrubo nastrouháme okurky, nakrájíme párky na tenká kolečka, nakrájíme cibulku najemno.

  2. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku. Mezitím nakrájíme maso na kostičky. Když je cibulka zesklovatělá, přidáme půlku nastrouhané okurky, nakrájené párky a smažíme, dokud není párek opečený.

  3. Přidáme kuřecí maso, lehce podlijeme vodou a dusíme.

  4. Když je maso zatáhlé, přidáme koření (sůl, pepř, bujón a hořčici), promícháme a podlijeme vodou.

  5. Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájená vajíčka a zbytek nastrouhané okurky. Chvíli vaříme a pak lehce zahustíme jíškou.

Poznámka

Opravdu snadné a chutné jídlo. Hodí se nejlépe k rýži. My používáme jasmínovou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

  • SabinaMad SabinaMad(autorka receptu)

    Eja57: Nemáme rádi okurku na velké kusy, proto ji strouhám.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    A mne se receptík líbí,ale já bych tam ten bujón nedávala,když se dají všechny suroviny,tak není potřeba toho bujonu,ale tak bych to dělala já,jinak ostatním to neberu,super receptík;-):yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Máš to hezky nafocené:yes:
    Možná i chápu, že první půlku okurky dáváš do základu - na ochucení ( a tu druhou půlku bych asi nakrájela na plátky), jen bych tam asi gelový bujon dala hned po mase ještě před prvním podlitím, aby maso natáhlo chuť. Klasická rychlovka...
    Přidávej další receptíky:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: top recepty rozlitanej ptacek

Zapomněl/a jsem heslo