Nutriční hodnoty (Kefírové "nivánky")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 586 kJ / 1 096 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,20 g |
| Tuky | 28,45 g |
| – nasycené | 17,41 g |
| – nenasycené | 8,74 g |
| –– mononenasycené | 6,76 g |
| –– polynenasycené | 1,98 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 155,83 g |
| – cukry | 27,28 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 ml 500 ml kefíru | Kefír | 500 ml |
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| 70 g 70 g plísňového sýra Niva | Niva 50% t. v s. | 70 g |
| 2 pl 2 pl petrželky nebo celeru | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| olej na smažení | Olej řepkový |