

Pečené vepřové koleno na pivě
Suroviny 2 porce
- vepřové koleno 1kg
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- oregano
- pivo
- hořčice
- křen
- chleba
- rohlíky
Postup přípravy receptu
Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U
kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme.
Na dno pekáče položíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli.
Nalijeme trochu piva. Na to položíme koleno, které zlehka posypeme oregánem.
Dáme péct. Nejprve na 130°C- 2 hodiny. Potom na 150°C- 1,5 hod. Ke konci troubu přepneme na gril(200°C) a necháme udělat křupavou kůžičku- 0,5 hod.
Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s hořčicí, křenem a rohlíkem či chlebem.
Poznámka od kuchařky
Pívem můžeme mezitím podlévat i sebe! Jo a na nějaké předvařování v tlakovém hrnci se vybodneme!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené vepřové koleno na pivě
-
Petra Ku. - No vidíš jak se ti to povedlo hezky udělat.
-
Víťo, dělala jsem skoro stejně, tak si dovolím přidat fotku
Já akorát cibuli udělala na karamelu a celé jsem to pekla v pomalém hrnci
-
podle fotky č. 2 je to Krušovická 12 . Ale v podstatě je to jedno..... A k tomu předváření v tlakáči - Mně se osvědčil způsob "bez předváření" = veškerá chuť zůstane v pekáči ! .... To je má odpověď , to je má rada teď - Ivánku !
-
sindel.b:prosím odpovězte co nejrychleji, právě rozdělávám prase a chci to koleno dělat.Díky
-
Mám dotazy:
První:Proč nepředvářet v tlakovém hrnci?Je to přece rychlejší a pak dopéct v troubě, rychleji za pomoci horkého vzduchu. ušetřím si čas a nespotřebuju tolik elekr.energie
Druhý: Jaké pivo? Světlé, černé, 10° nebo 12°? -
Koleno, pivo a křen - ideální pokrm na zimu
-
Už je to v kat. Vepřové maso. Jste již nyní spokojeni ?
-
AntoninZ: taky nevím, vypadá to klasický pekáč..
-
No dobře, klasický a krásný recept na koleno. Ale proč je v kategorii pomalý hrnec?
-
Já horký vzduch nemám....jedině bych na to musel foukat
-
Víťo, nechceš mi tady kousek podat?
Hmm, to je nádhera, kdo by neměl rád koleno?
Já místo grilu ve finále pouštím horký vzduch. Udělá stejnou šlužbu