Pečené vepřové koleno na pivě

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 4h 2 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

vepřové koleno 1kg
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
oregano
pivo
hořčice
křen
chleba
rohlíky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U

  2. kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme.

  3. Na dno pekáče položíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli.

  4. Nalijeme trochu piva. Na to položíme koleno, které zlehka posypeme oregánem.

  5. Dáme péct. Nejprve na 130°C- 2 hodiny. Potom na 150°C- 1,5 hod. Ke konci troubu přepneme na gril(200°C) a necháme udělat křupavou kůžičku- 0,5 hod.

  6. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s hořčicí, křenem a rohlíkem či chlebem.

Poznámka

Pívem můžeme mezitím podlévat i sebe! Jo a na nějaké předvařování v tlakovém hrnci se vybodneme!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 434 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové koleno na pivě

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Petra Ku. - No vidíš jak se ti to povedlo hezky udělat. :yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Víťo, dělala jsem skoro stejně, tak si dovolím přidat fotku ;-) Já akorát cibuli udělala na karamelu a celé jsem to pekla v pomalém hrnci :-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(neregistrovaný)

    podle fotky č. 2 je to Krušovická 12 . Ale v podstatě je to jedno..... A k tomu předváření v tlakáči - Mně se osvědčil způsob "bez předváření" = veškerá chuť zůstane v pekáči ! .... To je má odpověď , to je má rada teď - Ivánku ! ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    sindel.b:prosím odpovězte co nejrychleji, právě rozdělávám prase a chci to koleno dělat.Díky:-))

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Mám dotazy:
    První:Proč nepředvářet v tlakovém hrnci?Je to přece rychlejší a pak dopéct v troubě, rychleji za pomoci horkého vzduchu. ušetřím si čas a nespotřebuju tolik elekr.energie
    Druhý: Jaké pivo? Světlé, černé, 10° nebo 12°?:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Koleno, pivo a křen - ideální pokrm na zimu :-p:yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Už je to v kat. Vepřové maso. Jste již nyní spokojeni ?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    AntoninZ: taky nevím, vypadá to klasický pekáč..

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    No dobře, klasický a krásný recept na koleno. Ale proč je v kategorii pomalý hrnec?

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(neregistrovaný)

    Já horký vzduch nemám....jedině bych na to musel foukat :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Víťo, nechceš mi tady kousek podat?:-p Hmm, to je nádhera, kdo by neměl rád koleno?;-) Já místo grilu ve finále pouštím horký vzduch. Udělá stejnou šlužbu:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: pečene koleno na pive pečené koleno na pivu pečené vepřové koleno na pivě pečené vepřové koleno na pivu koleno pečené na pivě recept pečené koleno na pivě vepřové koleno pečené na pivě pečené koleno v pomalém hrnci vepřové koleno na pivě pečené vepřové koleno recept koleno pečené na pivu vepřové koleno na pivu koleno na pivě koleno na pivu pomalé pečeni vepřového kolena pečené vepřové koleno v pomalém hrnci vepřové koleno na pivu a medu vepřové koleno pečené na pivu pečené vepřové koleno recept na pečené koleno na pive

Zapomněl/a jsem heslo