Pečené vepřové koleno na pivě

cekrops Kuchař:

Doba přípravy: 4h PT4H00M 2 porce Vepřové maso 11 názorů

finále
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů
56

Suroviny

vepřové koleno 1kg
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
oregano
pivo
hořčice
křen
chleba
rohlíky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U

  2. kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme.

  3. Na dno pekáče položíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli.

  4. Nalijeme trochu piva. Na to položíme koleno, které zlehka posypeme oregánem.

  5. Dáme péct. Nejprve na 130°C- 2 hodiny. Potom na 150°C- 1,5 hod. Ke konci troubu přepneme na gril(200°C) a necháme udělat křupavou kůžičku- 0,5 hod.

  6. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s hořčicí, křenem a rohlíkem či chlebem.

Poznámka

Pívem můžeme mezitím podlévat i sebe! Jo a na nějaké předvařování v tlakovém hrnci se vybodneme!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 146 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové koleno na pivě

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Petra Ku. - No vidíš jak se ti to povedlo hezky udělat. :yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Víťo, dělala jsem skoro stejně, tak si dovolím přidat fotku ;-) Já akorát cibuli udělala na karamelu a celé jsem to pekla v pomalém hrnci :-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(neregistrovaný)

    podle fotky č. 2 je to Krušovická 12 . Ale v podstatě je to jedno..... A k tomu předváření v tlakáči - Mně se osvědčil způsob "bez předváření" = veškerá chuť zůstane v pekáči ! .... To je má odpověď , to je má rada teď - Ivánku ! ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    sindel.b:prosím odpovězte co nejrychleji, právě rozdělávám prase a chci to koleno dělat.Díky:-))

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Mám dotazy:
    První:Proč nepředvářet v tlakovém hrnci?Je to přece rychlejší a pak dopéct v troubě, rychleji za pomoci horkého vzduchu. ušetřím si čas a nespotřebuju tolik elekr.energie
    Druhý: Jaké pivo? Světlé, černé, 10° nebo 12°?:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Koleno, pivo a křen - ideální pokrm na zimu :-p:yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Už je to v kat. Vepřové maso. Jste již nyní spokojeni ?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    AntoninZ: taky nevím, vypadá to klasický pekáč..

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    No dobře, klasický a krásný recept na koleno. Ale proč je v kategorii pomalý hrnec?

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(neregistrovaný)

    Já horký vzduch nemám....jedině bych na to musel foukat :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Víťo, nechceš mi tady kousek podat?:-p Hmm, to je nádhera, kdo by neměl rád koleno?;-) Já místo grilu ve finále pouštím horký vzduch. Udělá stejnou šlužbu:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo