Pečené vepřové koleno na pivě

Vepřové maso Doba přípravy: 4h 11 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 4h 11 názorů

Suroviny 2 porce

vepřové koleno 1kg
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
oregano
pivo
hořčice
křen
chleba
rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U

  2. kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme.

  3. Na dno pekáče položíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli.

  4. Nalijeme trochu piva. Na to položíme koleno, které zlehka posypeme oregánem.

  5. Dáme péct. Nejprve na 130°C- 2 hodiny. Potom na 150°C- 1,5 hod. Ke konci troubu přepneme na gril(200°C) a necháme udělat křupavou kůžičku- 0,5 hod.

  6. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s hořčicí, křenem a rohlíkem či chlebem.

Poznámka od kuchařky

Pívem můžeme mezitím podlévat i sebe! Jo a na nějaké předvařování v tlakovém hrnci se vybodneme!

Komentáře k receptu Pečené vepřové koleno na pivě

  • cekrops cekrops (autor receptu)

    Petra Ku. - No vidíš jak se ti to povedlo hezky udělat. :yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Víťo, dělala jsem skoro stejně, tak si dovolím přidat fotku ;-) Já akorát cibuli udělala na karamelu a celé jsem to pekla v pomalém hrnci :-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(neregistrovaný)

    podle fotky č. 2 je to Krušovická 12 . Ale v podstatě je to jedno..... A k tomu předváření v tlakáči - Mně se osvědčil způsob "bez předváření" = veškerá chuť zůstane v pekáči ! .... To je má odpověď , to je má rada teď - Ivánku ! ;-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    sindel.b:prosím odpovězte co nejrychleji, právě rozdělávám prase a chci to koleno dělat.Díky:-))

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Mám dotazy:
    První:Proč nepředvářet v tlakovém hrnci?Je to přece rychlejší a pak dopéct v troubě, rychleji za pomoci horkého vzduchu. ušetřím si čas a nespotřebuju tolik elekr.energie
    Druhý: Jaké pivo? Světlé, černé, 10° nebo 12°?:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Koleno, pivo a křen - ideální pokrm na zimu :-p:yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops (autor receptu)

    Už je to v kat. Vepřové maso. Jste již nyní spokojeni ?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    AntoninZ: taky nevím, vypadá to klasický pekáč..

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    No dobře, klasický a krásný recept na koleno. Ale proč je v kategorii pomalý hrnec?

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(neregistrovaný)

    Já horký vzduch nemám....jedině bych na to musel foukat :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Víťo, nechceš mi tady kousek podat?:-p Hmm, to je nádhera, kdo by neměl rád koleno?;-) Já místo grilu ve finále pouštím horký vzduch. Udělá stejnou šlužbu:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: pečene koleno na pive pečené koleno na pivu pečené vepřové koleno na pivě pečené vepřové koleno na pivu koleno pečené na pivě recept pečené koleno na pivě vepřové koleno pečené na pivě pečené koleno v pomalém hrnci pečená kolena na pivu vepřové koleno na pivě koleno na pivě koleno pečené na pivu koleno na pivu vepřové koleno na pivu pečené vepřové koleno recept vepřové koleno na pivu a medu pečené vepřové koleno v pomalém hrnci pečené koleno pomalé pečeni vepřového kolena pečené vepřové koleno