Nutriční hodnoty (Jetelová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 409 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,62 g |
Tuky | 19,61 g |
– nasycené | 6,12 g |
– nenasycené | 12,81 g |
–– mononenasycené | 9,58 g |
–– polynenasycené | 3,23 g |
––– omega 3 | 0,94 g |
Vláknina | 3,16 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,78 g |
– cukry | 1,86 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 hrsti 4 hrsti čerstvého jetele | ||
1 hrst 1 hrst řeřichy | Řeřicha čerstvá | |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 24 g |
1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
jedlé květy | Lichořeřišnice květ čerstvý |