"Moravský vrabec" po mexicku

Drobek Kuchař: Drobek

Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

2 kg vepřového masa
3 řapíky celeru
1 mrkev
1 bílá cibule (na kostičky pokrájená)
5 stroužků česneku vcelku,
1/2 litru hovězího vývaru
1/3 litru černého piva
sádlo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše krom sádla vrazte do Papiňáku, vařte asi 3/4 hodiny. Pak otevřete, maso se krásně rozpadá.

  2. Vylovte ho, pokud na něm uvízne něco cibule tak to nevadí. Maso natrhejte, nakrájejte na kousky dle libosti, dejte do sádlem vymazaného pekáče a pečte v troubě až se maso zbarví do zlato-hněda. To trvá, při velmi občasném obrácení asi 3/4 hodiny.

  3. Z vývaru vylovte mrkev a celer, to vyhoďte, pak vařte dál, ponorným mixerem rozmixujte cibuli a česnek, zredukujte na šťávu, zahustěte dle libosti a tím pak zalijte dokončené jídlo.

  4. My rádi se zelím, vaříme zásadně z kyselého, a protože máme rádi kyselejší, neproplachuji vodou, k podlití požívám černé pivo a na závěr osladím dle chuti.

Poznámka

Recept je kombinace mexických Carnitas, v překladu Masíčka s Moravskými vrabci s příchutí Bavorské vepřové pečeně.

*) Maso, v mexickém receptu plecko, v Americe nahrazujeme úspěšně "country ribs", což jsou pruhy masa mezi žebry. Prorostlé tukem tak akorát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 153 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Moravský vrabec" po mexicku

  • Saimi Saimi

    To zní zajímavě.Morava a mexiko takový podobný kultury :D

    Odpovědět

  • chews chews

    Vynikající, dávám bodíka...:-p:-*

    Odpovědět

  • Sheeana Sheeana

    Zajímavý recept:-), zatím dělám brněnského vrabce s bramborovým knedlíkem, podle receptu zde www.knedlik.cz/sortiment/bramborove-knedliky/, ale tohle ráda vyzkouším

    Odpovědět

  • janis06 janis06

    :yes::-) Úžasné, omáčka dokonalá. Dávám bodík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • prexip prexip(neregistrovaný)

    Velice dobrý nápad. To musim udělat. Je to lákavý. jdu na to:yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Já jsem to trouba napsal špatně v mém komentáři 22.01.2011 17:45:01. Nemyslel jsem tebe, martina 72, ani chocolate (neregistrovaný/á) . Moc se omlouvám, nerad bych tady vybudil nedorozumění.:-8

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Daniello dík za porozumění. Nás tahle kombinace taky uchvátila, ta chuť šťavnatého masa je snad lepší než klasický vyschlý moravský vrabec.

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Drobku, tohle ma bodik predem, protoze mexicka jidla miluji . Tohle je skvely napad a kombinace nasi a jejich kuchyne. Mas naprostou pravdu, ze oni take maso vari, az se r:yes:ozpada a potom teprve plni do moucnuch placek a pripadne jeste frituji, podle chuti zakaznika....

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Nic si z toho martino nedělej, svět je plnej blbců. tak co. O jednoho víc nebo míň.....:-8
    Jak vidíš já tvou připomínku vzal v klidu.;-)

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Já se omlouvám Drobkovi, že sem jdu se vzkazem pro chocolate, ale chocolate není možno zastihnout, neboť je neregistrovaná.
    Už jsem byla nazvaná, že jsem na.... jistou "dámou", když jsem se ozvala proti Mr. Beanovi, dnes se projevil, jakou má úroveň, teď už si to nikdo přečíst nemůže u čokoládových loupáků, neboť bylo smazáno, někdo řekne názor a hned je za blba:-8:-((:no:

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Chocolate, tak promiň, že jsem chtěla jen znát význam jeho slov:-K
    Dneska tu už proběhlo spousta zarážejících informací, tak jsem měla odvahu se zeptat a ejhle:-O

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Martino72, promiň , ale začínáš se tu chovat jako inkvizitor.Drobek má fajn recepty, je to jeden z prvních přispivatelů TOPek.Navíc tam je "po mexicku".

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Drobku, on si ho najde i bez uvozovek.
    Máš pravdu, vaříš pod vysokým tlakem v papiňáku;-)
    Ale už to není ono;-) Ono je to sporné, zda se v papiňáku vaří nebo dusí;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    To jméno jsem tam dal takhle, abych prohledavači umožnil to najít. Ty uvozovky jsou dobrý nápad, přidám je tam.:-8
    Samozřejmě nejsem barbar a vím jak se vrabec dělá.;-)
    K tvé připomínce, nevšiml jsem si, že by se tohle dusilo. Převaří se a pak peče, o dušení není nikde řeč.

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Četla jsem ho celý,;-) kdyby bylo to moravský vrabec v uvozovkách, prosím, jinak tohle maso se tu peče a ne dusí a pak peče, jinak to zavádí svým názvem:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: moravský vrabec moravský vrabec recept moravští vrabci pečený moravský brabec peceni vrabci moravský brabec vepřové maso po mexicku šťavnatý moravský vrabec moravský brabec recept jak se vaří moravský brabec pečený vrabec vepřoví vrabci pečený brabec vepřové po mexicku vrabec moravské brabce maso po mexicku pečeny moravsky vrabec vepřové brabce moravský vrabec na pivě