"Moravský vrabec" po mexicku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 340 kJ / 2 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 449,43 g |
Tuky | 72,41 g |
Vláknina | 73,85 g |
Cholesterol | 800 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 72,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je kombinace mexických Carnitas, v překladu Masíčka s Moravskými vrabci s příchutí Bavorské vepřové pečeně.
*) Maso, v mexickém receptu plecko, v Americe nahrazujeme úspěšně "country ribs", což jsou pruhy masa mezi žebry. Prorostlé tukem tak akorát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2011 23:40
To zní zajímavě.Morava a mexiko takový podobný kultury :D
23. 10. 2011 13:06
Vynikající, dávám bodíka...
18. 10. 2011 13:29
Zajímavý recept, zatím dělám brněnského vrabce s bramborovým knedlíkem, podle receptu zde www.knedlik.cz/sortiment/bramborove-knedliky/, ale tohle ráda vyzkouším
11. 8. 2011 20:08
Úžasné, omáčka dokonalá. Dávám bodík
2. 7. 2011 15:32
Velice dobrý nápad. To musim udělat. Je to lákavý. jdu na to
23. 1. 2011 19:39
Já jsem to trouba napsal špatně v mém komentáři 22.01.2011 17:45:01. Nemyslel jsem tebe, martina 72, ani chocolate (neregistrovaný/á) . Moc se omlouvám, nerad bych tady vybudil nedorozumění.
22. 1. 2011 20:07
Daniello dík za porozumění. Nás tahle kombinace taky uchvátila, ta chuť šťavnatého masa je snad lepší než klasický vyschlý moravský vrabec.
22. 1. 2011 19:12
Drobku, tohle ma bodik predem, protoze mexicka jidla miluji . Tohle je skvely napad a kombinace nasi a jejich kuchyne. Mas naprostou pravdu, ze oni take maso vari, az se rozpada a potom teprve plni do moucnuch placek a pripadne jeste frituji, podle chuti zakaznika....
22. 1. 2011 18:45
Nic si z toho martino nedělej, svět je plnej blbců. tak co. O jednoho víc nebo míň.....
Jak vidíš já tvou připomínku vzal v klidu.
21. 1. 2011 18:45
Já se omlouvám Drobkovi, že sem jdu se vzkazem pro chocolate, ale chocolate není možno zastihnout, neboť je neregistrovaná.
Už jsem byla nazvaná, že jsem na.... jistou "dámou", když jsem se ozvala proti Mr. Beanovi, dnes se projevil, jakou má úroveň, teď už si to nikdo přečíst nemůže u čokoládových loupáků, neboť bylo smazáno, někdo řekne názor a hned je za blba
21. 1. 2011 18:21
Chocolate, tak promiň, že jsem chtěla jen znát význam jeho slov
Dneska tu už proběhlo spousta zarážejících informací, tak jsem měla odvahu se zeptat a ejhle
21. 1. 2011 18:15
Martino72, promiň , ale začínáš se tu chovat jako inkvizitor.Drobek má fajn recepty, je to jeden z prvních přispivatelů TOPek.Navíc tam je "po mexicku".
21. 1. 2011 18:12
Drobku, on si ho najde i bez uvozovek.
Máš pravdu, vaříš pod vysokým tlakem v papiňáku
Ale už to není ono Ono je to sporné, zda se v papiňáku vaří nebo dusí
21. 1. 2011 18:07
To jméno jsem tam dal takhle, abych prohledavači umožnil to najít. Ty uvozovky jsou dobrý nápad, přidám je tam.
Samozřejmě nejsem barbar a vím jak se vrabec dělá.
K tvé připomínce, nevšiml jsem si, že by se tohle dusilo. Převaří se a pak peče, o dušení není nikde řeč.
21. 1. 2011 18:03
Četla jsem ho celý, kdyby bylo to moravský vrabec v uvozovkách, prosím, jinak tohle maso se tu peče a ne dusí a pak peče, jinak to zavádí svým názvem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovocné želé bonbony
Přidáno před 4 hodinami

Fazolová směs s bramborem
Přidáno před 6 hodinami

Čachochbili
Přidáno před 9 hodinami

Nanuky z ostružin
Přidáno 19. 5. 2022 15:07

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Přidáno 19. 5. 2022 10:19

Toust v omeletě
Přidáno 19. 5. 2022 10:17
Právě bylo uvařeno:

Nepečený cheesecake s borůvkami
uvařil/a JelenCizinska91
před 58 minutami


Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
uvařil/a beban
před 3 hodinami

Pečené plněné papriky
uvařil/a Jan Nemec
před 4 hodinami


Zapečené gnocchi se žampiony, kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou
uvařil/a Petulice
před 4 hodinami

Moravanské kuřecí nudličky
uvařil/a Dosire
před 4 hodinami

Pomazánka na obložené chlebíčky z vařených brambor
uvařil/a Fitulka
před 4 hodinami

Rillettes (rijet)
uvařil/a Fitulka
před 4 hodinami

Boršč z Arbatu
uvařil/a Fitulka
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: moravský vrabec moravský vrabec recept moravští vrabci pečený moravský brabec peceni vrabci moravský brabec vepřové maso po mexicku šťavnatý moravský vrabec moravský brabec recept jak se vaří moravský brabec pečený vrabec vepřoví vrabci pečený brabec vepřové po mexicku vrabec moravské brabce maso po mexicku pečeny moravsky vrabec vepřové brabce moravský vrabec na pivě
Suroviny: maso vepřové, celer, mrkev, cibule bílá, česnek, vývar hovězí, pivo černé, sádlo, sůl, pepř
"Moravský vrabec" po mexicku
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxPk
25 názorů