

Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi
Suroviny 3 litry
- srnčí kosti
- srnčí maso
- 1 cibule
- 1/4 většího celeru
- 1 malá petržel
- 2 mrkve
- 5 mini rajčátek
- 1 stroužek česneku
- 5 kuliček pepře
- libeček
- Fritátové nudle:
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 70 polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- zelené bylinky čerstvé nebo sušené
- trošku oleje na opečení
Postup přípravy receptu
Kosti, maso a odřezky dáme do hrnce, osolíme, dáme pepř a vaříme na nejmenším plameni co nejdéle(aspoň pár hodin), nebo můžeme vařit v parním hrnci a necháme, třeba do rána vývar úplně vychladnout.
Druhý den, odlámeme lůj, který máme na hladině jako led-kdybychom ho tam nechali, byla by polévka hodně mastná!
Vyndáme i všechno maso, pak vývar znovu přivedeme k varu, přidáme zeleninu a protože je vývar hodně silný přidáme si podle toho vodu, kosti obereme a dobré maso které vybereme pokrájíme do polévky.
Zeleninu necháme vařit do měkka, nakrájíme jí na malé kousky, vrátíme do vývaru a polévku vypneme.
Mezi vařením vývaru si uděláme fritátové nudle. Všechny psané suroviny na nudle smícháme, prošleháme.
Vylijeme do pánve s horkým olejem a po obou stranách opečeme, pak vyndáme.
Necháme zchladnout a nakrájíme na pruhy, dáme je na sebe a nakrájíme-jako krájíme nudle. Můžeme je dát do misky, ať si každý dá kolik chce, nebo je dáme rovnou do polévky (nerozmočí se, krásně drží tvar i chuť).
Poznámka od kuchařky
Tuto polévku jsem dala na přání Ivanky Ch, která se na ní těší a tak jsem jí přání splnila. Je to polévka se silným a dobrým vývarem, která za to stojí a my jí jedli 4 dny a vůbec nás neomrzela!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nedělní srnčí polévka s fritátovými nudlemi
-
Jani, nemá být v postupu č. 1 místo parního hrnce hrnec pomalý nebo tlakový? Díky.
-
Zvěřinovou polévku jsem nikdy nejedla
natož, abych ji vařila
přiznám se, že si chuť moc představit nedovedu, ale vypadá dobře
-
super polévečka a ty nudličky
-
Polévečka na jedničku
-
-
maris: Maris, pochutnali jsme si moc, dneska jí máme po čtvrtý a docela bychom si jí dali třeba týden. Ten vývar ze srnčího nemá asi konkurenci
-
Zvěřinovou polévku jsem už několikrát měla a byla vždycky skvělá, věřím, že jste si pochutnali
-
Bibinka:ja tie palacinky robím tenké, zrolujem a potom krájam, na tanieri v polievke mám z nich "šneky", sú také estetickejšie, mrkni napr. - http://www.toprecepty.cz/recept/26972-medvedi-cele...
Takže ty máš teraz srnčie dni? -
Marek má pravdu,jsou to nudle celestýnské.
-
Veronika.Hrozna:Verunko, určitě by to šlo, já bych jí určitě udělala
-
Toto jsou celestýnské nudle, nikoliv fritátové
-
Výborná polévečka a už si ukládám
-
Bibinko,nešlo by to udělat i dančího masa a kostí ? Srnčí je jaksi sež...!
-
Bibinka: Janinko, mne se líbí ta ostrá fotečka, ta druhá v pořadí, asi jsem to napsala jinak, ale udělej podle sebe, polévečka je moc prima
a to je důležité
-
varilamyskakasicku:Ivi, máš jí tam
Ona tam původně byla a já to přehodila