Horký "čokoládový pudink" s rumem a skořicí

Beetty Kuchař: Beetty

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Nápoje 21 názorů

Suroviny

800 ml mléka
1 sáček čokoládového pudinkového prášku
4 lžíce kakaa
asi 100 ml rumu
1/2 lžičky skořice
cukr dle chuti
180 ml smetany ke šlehání
Čokoládové zdobení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme kakao, dobře promícháme a přivedeme k varu.

  2. Do vroucího kakaa postupně vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.

  3. Nápoj odstavíme a vmícháme do něj rum se skořicí.

  4. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Čokoládu rozdělíme do skleniček. Nastříkáme na ni kopeček šlehačky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Poznámka

Příště, až budu dělat tuto čokoládu, budu s rumem opatrnější, ale to záleží, jak to komu chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 369 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Horký "čokoládový pudink" s rumem a skořicí

  • lenka.ov lenka.ov

  • Cleverka Cleverka

    Beetty: Z toho si nic nedělej:-K. Měla jsi ten název nechat a nebo dát to slovo čokoláda do uvozovek. Já si zase pod tímto názvem nedovedu představit, že je to čokoláda i když zahuštěná pudinkem...:-K

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(autor receptu)

    Tak se dívám, že můj recept vyvolal bouřlivou diskusi. Je pravda, že se na začátku receptu vloudila chybička: pokusím se ji opravit. A i s názvem tedy něco udělám....;-(

    Odpovědět

  • mahu mahu(neregistrovaný)

    Frantiska:
    Milá Františko,já to myslela obecně. Ne, že já toužím někomu kontrolovat jeho recepty. Jen se mi prostě jednání paní Tejaji nelíbilo. Toť vše.
    Na tyto stránky chodím často hledat inspiraci. Jsou skvělé a velmi kladně hodnotím všechny,kteří sem přispívají.

    Odpovědět

  • Fiona Fiona(neregistrovaná)

    :-)Zdravím mahu, máš pravdu, ale tady ji nikdy mít nebudeš. Z těchto kdysi parádních stránek vznikly znepřátelené skupiny kvůli nějaké soutěži, co se vymkla . :-))

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Mahu klidne prolezejte, aspon si prectete spoustu zajimavych receptu ... ale pochybuji, ze neco najdete. Ja osobne jsem precetla hodne receptu tejaji, prisla jsem na topky jen kvuli jejim receptum a chyby jsem nenasla :)

    Odpovědět

  • mahu mahu(neregistrovaný)

    Nápoj musí být chuťově výborný. My takový podobný děláme v zimě na chalupě v podhůří Krušných hor, ale s vanilkovým pudinkem a bílou čokoládou. Rum přidáváme také. Říkáme tomu "tygří mlíčko".

    Odpovědět

  • mahu mahu(neregistrovaný)

    Tejaja je "Paní Chytrá". Zkazit radost autorce tohoto receptu umíte, Paní Chytrá výborně. Ještě, že tu není další takový "hnidopich" jako vy. Ten by zas na oplátku mohl prolézt všechny vaše recepty a hledat na nich chyby. Buďte prosím rozumná a tolerantní.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    tyhle husté horké nápoje dělají u nás v kavárně. Spousta různých příchutí:-p
    ale tohle bych také asi nenazvala horkou čokoládou. je to teda věc autora, ale když jsem pročítala ingrošky, tak jsem tam čokoládu jako takovou také postrádala. kakao a čokoláda je přece jen rozdíl. čímž ovšem neshazuji nápoj, neb je chutný a s rumíkem musí být ještě chutnější;-):yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    tejaja:Ale já to přece vím, že se nedá srovnat s obyčejným živočišným máslem. Jen chci poukázat na to, že kakaové máslo není jednou z ingrediencí do HORKÉ čokolády.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Iness: tak ešte posledný raz, viac sa neozvem...:-) hovorila som o KAKAOVOM masle, nie o klasickom masle, prečítaj si odkaz : http://www.xococlub.cz/blog/2-cokoladova-akademie/... , hlavne vetčku : "Žádný z existujících tuků však nemá takové požadované vlastnosti, aby mohl kakaové máslo plnohodnotně nahradit. "
    Končím...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Iness: kakaové máslo se nerovná máslo a nerovná se ani smetana

    Odpovědět

  • Iness Iness

    tejaja:Já se nehádám, jen vím, že základem horké čokolády je kvalitní hořká čokoláda 60% - 80% (popř. kvalitní kakaový prášek) a smetana........žádné máslo. Smetana = máslo.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Iness: nechcem sa hádať...v žiadnom prípade, ale skutočne nie je rovnítko medzi kakaom a čokoládou.;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    tejaja:kakaové máslo obsahuje klasická čokoláda ne horká ;-).
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Hork%C3%A1_%C4%8Dokol... Kakaové máslo obsažené v tuhé čokoládě nahrazuje v horké smetana ;-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pudinkova cokolada čokoláda z pudinků pudink s čokoládou husta pudinkova čokoláda recept horká bílá čokoláda z pudinku horká čokoláda v prášku čokoládový pudink čokoládový pudink peceny cokolada s pudinkem pečený čokoládový pudink nápoj z pudinku kvalitní pudink horka cokolada z pudingu horká čokoláda recept horká pudinková čokoláda rumovy pudink jaký je kvalitní pudink podinková čokoláda rum s máslem horký nápoj horla cokolada z pudinku

Zapomněl/a jsem heslo