Estonský kringel

terkaxx Kuchařka:

Doba přípravy: 80min PT1H20M Moučníky , Kynuté, Záviny, rolády 41 názorů

531
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
2 žloutky
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí
Náplň:
10 lžic cukru krupice
3 lžičky skořice
100 g změklého másla
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvasek a z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme nakynout.

  2. Cukr smícháme se skořicí.

  3. Nakynuté těsto rozvalíme do obdélníku cca 1cm tlustý.

  4. Poté potřeme máslem a posypeme směsí a zabalíme do ruličky.

  5. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.

  6. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.

Poznámka

zdroj receptu: maminciny recepty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Estonský kringel

  • GabrielaSarse GabrielaSarse

    :yes:už se peče....vypadá moc hezky:-p

    Odpovědět

  • monchhi monchhi(neregistrovaný)

    Těsto je hrozně tuhé...i pekárna s tím má problém!

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    Vyborny recept, nez jsme se nadali tak jeden kus nam sezrala nase boxerka :)zitra pecu dalsi

    Odpovědět

  • Momo Momo(neregistrovaný)

    Výborný recept. Dala jsem vše podle receptu a těsto bylo krásné. Do jednoho věnečku jsem přidala jablka a byl lepší než bez nich. Pekla jsem večer a na snídani zbyl jen kousek :-p

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    Pekla jsem jej v pátek poprvé, povedl se excelentně! Bod a díky za recept! Přidávám fotku prvotiny.:yes:

    Odpovědět

  • Lucca43 Lucca43

    Miluju kringel, dělám podle stejného receptu a jedině, když nás je na něj více, jinak bych ho celý snědla sama ještě teplý. Jak někde vidím stánek s trdelníky, hned na něj dostanu chuť a musím si ho pak doma upéct.

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Elis: Dnes jsem dělala kringel dle toho receptu. Osobně jsem dala jen 200 ml mléka a bylo to akorát, naopak trochu mouky jsem musela přisypat. Paní Elis, buď jste dala jiný druh mouky a větší množství, anebo o hodně méně mléka než je v receptu.
    S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!:yes:

    Odpovědět

  • Elis Elis(neregistrovaný)

    těsto je neuvěřitelně tuhé, při zpracování. Musela jsem přilít mléko...tak jsem tedy zvědavá co mi z něj vyjde..mám ho nést večer na narozeniny....:-/

    Odpovědět

  • Milada Milada(neregistrovaná)

    Také jsem pekla tento skvělý kringel.Používám různě tvarovaný.OVelikonocích jsem do něj vložila 4vejce,jako ozdobu nahoru.V Den matek jsem ho stočila do tvaru srdce,o Vánocích jsem ze dvou kusů vytvarovala stromeček.Byl to báječný dekor na stole,který vydržel asi 1hod,nikdo neodolal.Dávám-li ho darem,okamžitě přidávám k němu ozdobnou ruličku s receptem a tak rozšiřuji tento recept dál.:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitca Jitca(neregistrovaná)

    Ačkoliv nejsem na kynutá těsta, tohle je vážně výborná záležitost, snědl se téměř na posezení :-) Ještě vyladím tu vizuální stránku a bude to dokonalé .-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pečiem pravidelne, u nás je hitom. Nerobím však už "veniec", ale len dlhý pletenec. Vyskúšala som aj slanú verziu - s mletými oškvarkami. Viac osolené cesto som natrela mletými osolenými oškvarkami, zamotala, rozkrojila a splietla. Bola to dobrá voľba.

    Odpovědět

  • Blanka23 Blanka23

    Včera upečeno. Je výborný. Téměř celý se snědl naposezení. Manžel byl nadšený. Trochu jsem byla na nervy z toho pletení a přenesení těsta na plech ale myslím, že na poprvé výsledek vůbec není špatný :-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Tak jsem ten výtvor vyndala z trouby, celý barák je provoněný skořicí. Udělala jsem dva věnečky. Musím říct, že se s těstem pracovalo naprosto skvěle. Mám i fotku v telefonu, pokusím se ji sem vložit. přítel už mlsně obchází kolem, já si dám až ráno, kdyby to někoho zajímalo, spočítala jsem přibližně kalorickou hodnotu:
    1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Já bych to moc neřešila, je tady hromada skoro stejných receptů a málokdy někdo neco namítá, naopak se dámy navzájem chválí. Je pravda, že stejný recept, ale pod jiným názvem jsem si také uložila do oblíbených a dnes ho zkouším. Koneckonců je lepší, když je tady ta dobrota 2x než aby tady nebyla vůbec. V každém případě děkuji OBĚMA AUTORKÁM za prima recept a popis.:-D:-D:yes::yes:
    PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně

    Odpovědět

  • kontrolor kontrolor(neregistrovaný)

    maiva:máš uplnou pravdu.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo