Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Estonský kringel

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

7. 1. 2013 19:42

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 836 kJ / 4 263 kcal
Bílkoviny92,63 g
Tuky154,20 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 823 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,32 g
Sacharidy613,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj receptu: Maminčiny recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

GabrielaSarse

1. 3. 2014 16:04

:yes:už se peče....vypadá moc hezky:-p

monchhi

19. 2. 2014 18:32

Těsto je hrozně tuhé...i pekárna s tím má problém!

martina

18. 1. 2014 22:24

Vyborny recept, nez jsme se nadali tak jeden kus nam sezrala nase boxerka :)zitra pecu dalsi

Momo

13. 11. 2013 13:05

Výborný recept. Dala jsem vše podle receptu a těsto bylo krásné. Do jednoho věnečku jsem přidala jablka a byl lepší než bez nich. Pekla jsem večer a na snídani zbyl jen kousek :-p

bosanova

28. 10. 2013 20:40

Pekla jsem jej v pátek poprvé, povedl se excelentně! Bod a díky za recept! Přidávám fotku prvotiny.:yes:

Lucca43

12. 8. 2013 20:49

Miluju kringel, dělám podle stejného receptu a jedině, když nás je na něj více, jinak bych ho celý snědla sama ještě teplý. Jak někde vidím stánek s trdelníky, hned na něj dostanu chuť a musím si ho pak doma upéct.

Daniela

19. 6. 2013 11:11

Elis: Dnes jsem dělala kringel dle toho receptu. Osobně jsem dala jen 200 ml mléka a bylo to akorát, naopak trochu mouky jsem musela přisypat. Paní Elis, buď jste dala jiný druh mouky a větší množství, anebo o hodně méně mléka než je v receptu.
S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!:yes:

Elis

8. 6. 2013 14:24

těsto je neuvěřitelně tuhé, při zpracování. Musela jsem přilít mléko...tak jsem tedy zvědavá co mi z něj vyjde..mám ho nést večer na narozeniny....:-/

Milada

19. 5. 2013 09:45

Také jsem pekla tento skvělý kringel.Používám různě tvarovaný.OVelikonocích jsem do něj vložila 4vejce,jako ozdobu nahoru.V Den matek jsem ho stočila do tvaru srdce,o Vánocích jsem ze dvou kusů vytvarovala stromeček.Byl to báječný dekor na stole,který vydržel asi 1hod,nikdo neodolal.Dávám-li ho darem,okamžitě přidávám k němu ozdobnou ruličku s receptem a tak rozšiřuji tento recept dál.:yes::yes::yes::yes::yes:

Jitca

19. 2. 2013 14:22

Ačkoliv nejsem na kynutá těsta, tohle je vážně výborná záležitost, snědl se téměř na posezení :-) Ještě vyladím tu vizuální stránku a bude to dokonalé .-)

magdalenka magdalenka

4. 2. 2013 09:48

Pečiem pravidelne, u nás je hitom. Nerobím však už "veniec", ale len dlhý pletenec. Vyskúšala som aj slanú verziu - s mletými oškvarkami. Viac osolené cesto som natrela mletými osolenými oškvarkami, zamotala, rozkrojila a splietla. Bola to dobrá voľba.

Blanka23

4. 2. 2013 09:40

Včera upečeno. Je výborný. Téměř celý se snědl naposezení. Manžel byl nadšený. Trochu jsem byla na nervy z toho pletení a přenesení těsta na plech ale myslím, že na poprvé výsledek vůbec není špatný :-)

Olinka5555

14. 1. 2013 23:22

Tak jsem ten výtvor vyndala z trouby, celý barák je provoněný skořicí. Udělala jsem dva věnečky. Musím říct, že se s těstem pracovalo naprosto skvěle. Mám i fotku v telefonu, pokusím se ji sem vložit. přítel už mlsně obchází kolem, já si dám až ráno, kdyby to někoho zajímalo, spočítala jsem přibližně kalorickou hodnotu:
1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.

Olinka5555

14. 1. 2013 20:20

Já bych to moc neřešila, je tady hromada skoro stejných receptů a málokdy někdo neco namítá, naopak se dámy navzájem chválí. Je pravda, že stejný recept, ale pod jiným názvem jsem si také uložila do oblíbených a dnes ho zkouším. Koneckonců je lepší, když je tady ta dobrota 2x než aby tady nebyla vůbec. V každém případě děkuji OBĚMA AUTORKÁM za prima recept a popis.:-D:-D:yes::yes:
PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně

kontrolor

12. 1. 2013 00:35

maiva:máš uplnou pravdu.:yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: estonský tringel kryngel kringel recept video estonský koláč maminčiny recepty - estonský kringel estonský trdelník tringelt trdelník estonský krigel estonsky kryngel estonsky tringelt kringel postup estonsky estonský kriegel tringel kringel náplně brýdová kringel kolač kringel kriegel recept estonský kringel brydová kringel koláč recepty

Suroviny: mléko, žloutek, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, skořice, máslo

TopRecepty.cz

Estonský kringel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXyY