Estonský kringel

terkaxx Kuchařka:

Doba přípravy: 80min Moučníky , Kynuté, Záviny, rolády 41 názorů

529
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
Nyní v akci
2 žloutky
50 g rozpuštěného másla
Nyní v akci
1 lžíce cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí
Náplň:
10 lžic cukru krupice
3 lžičky skořice
100 g změklého másla
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvasek a z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme nakynout.

  2. Cukr smícháme se skořicí.

  3. Nakynuté těsto rozvalíme do obdélníku cca 1cm tlustý.

  4. Poté potřeme máslem a posypeme směsí a zabalíme do ruličky.

  5. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.

  6. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.

Poznámka

zdroj receptu: maminciny recepty

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Estonský kringel

  • GabrielaSarse GabrielaSarse

    :yes:už se peče....vypadá moc hezky:-p

    Odpovědět

  • monchhi monchhi

    Těsto je hrozně tuhé...i pekárna s tím má problém!

    Odpovědět

  • martina martina

    Vyborny recept, nez jsme se nadali tak jeden kus nam sezrala nase boxerka :)zitra pecu dalsi

    Odpovědět

  • Momo Momo

    Výborný recept. Dala jsem vše podle receptu a těsto bylo krásné. Do jednoho věnečku jsem přidala jablka a byl lepší než bez nich. Pekla jsem večer a na snídani zbyl jen kousek :-p

    Odpovědět

  • bosanova bosanova

    Pekla jsem jej v pátek poprvé, povedl se excelentně! Bod a díky za recept! Přidávám fotku prvotiny.:yes:

    Odpovědět

  • Lucca43 Lucca43

    Miluju kringel, dělám podle stejného receptu a jedině, když nás je na něj více, jinak bych ho celý snědla sama ještě teplý. Jak někde vidím stánek s trdelníky, hned na něj dostanu chuť a musím si ho pak doma upéct.

    Odpovědět

  • Daniela Daniela

    Elis: Dnes jsem dělala kringel dle toho receptu. Osobně jsem dala jen 200 ml mléka a bylo to akorát, naopak trochu mouky jsem musela přisypat. Paní Elis, buď jste dala jiný druh mouky a větší množství, anebo o hodně méně mléka než je v receptu.
    S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!:yes:

    Odpovědět

  • Elis Elis

    těsto je neuvěřitelně tuhé, při zpracování. Musela jsem přilít mléko...tak jsem tedy zvědavá co mi z něj vyjde..mám ho nést večer na narozeniny....:-/

    Odpovědět

  • Milada Milada

    Také jsem pekla tento skvělý kringel.Používám různě tvarovaný.OVelikonocích jsem do něj vložila 4vejce,jako ozdobu nahoru.V Den matek jsem ho stočila do tvaru srdce,o Vánocích jsem ze dvou kusů vytvarovala stromeček.Byl to báječný dekor na stole,který vydržel asi 1hod,nikdo neodolal.Dávám-li ho darem,okamžitě přidávám k němu ozdobnou ruličku s receptem a tak rozšiřuji tento recept dál.:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitca Jitca

    Ačkoliv nejsem na kynutá těsta, tohle je vážně výborná záležitost, snědl se téměř na posezení :-) Ještě vyladím tu vizuální stránku a bude to dokonalé .-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pečiem pravidelne, u nás je hitom. Nerobím však už "veniec", ale len dlhý pletenec. Vyskúšala som aj slanú verziu - s mletými oškvarkami. Viac osolené cesto som natrela mletými osolenými oškvarkami, zamotala, rozkrojila a splietla. Bola to dobrá voľba.

    Odpovědět

  • Blanka23 Blanka23

    Včera upečeno. Je výborný. Téměř celý se snědl naposezení. Manžel byl nadšený. Trochu jsem byla na nervy z toho pletení a přenesení těsta na plech ale myslím, že na poprvé výsledek vůbec není špatný :-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Tak jsem ten výtvor vyndala z trouby, celý barák je provoněný skořicí. Udělala jsem dva věnečky. Musím říct, že se s těstem pracovalo naprosto skvěle. Mám i fotku v telefonu, pokusím se ji sem vložit. přítel už mlsně obchází kolem, já si dám až ráno, kdyby to někoho zajímalo, spočítala jsem přibližně kalorickou hodnotu:
    1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Já bych to moc neřešila, je tady hromada skoro stejných receptů a málokdy někdo neco namítá, naopak se dámy navzájem chválí. Je pravda, že stejný recept, ale pod jiným názvem jsem si také uložila do oblíbených a dnes ho zkouším. Koneckonců je lepší, když je tady ta dobrota 2x než aby tady nebyla vůbec. V každém případě děkuji OBĚMA AUTORKÁM za prima recept a popis.:-D:-D:yes::yes:
    PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně

    Odpovědět

  • kontrolor kontrolor

    maiva:máš uplnou pravdu.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo