Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Estonský kringel

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terkaxx

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 836 kJ /
4 263 kcal
Bílkoviny92,63 g
Tuky154,20 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 823 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,32 g
Sacharidy613,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek a z uvedených surovin, zpracujeme těsto a necháme nakynout. Krok 2: Cukr smícháme se skořicí. Krok 3: Nakynuté těsto rozválíme do obdélníku cca o síle 1 cm. Krok 4: Poté potřeme máslem, posypeme směsí a zabalíme do ruličky. Krok 5: Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Krok 6: Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.

Zveřejněno 7. 1. 2013

Poznámka autorky terkaxx

Zdroj receptu: Maminčiny recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estonský kringel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estonský kringel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kXyY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

:yes:už se peče....vypadá moc hezky:-p

Těsto je hrozně tuhé...i pekárna s tím má problém!

Vyborny recept, nez jsme se nadali tak jeden kus nam sezrala nase boxerka :)zitra pecu dalsi

Výborný recept. Dala jsem vše podle receptu a těsto bylo krásné. Do jednoho věnečku jsem přidala jablka a byl lepší než bez nich. Pekla jsem večer a na snídani zbyl jen kousek :-p

Pekla jsem jej v pátek poprvé, povedl se excelentně! Bod a díky za recept! Přidávám fotku prvotiny.:yes:

Miluju kringel, dělám podle stejného receptu a jedině, když nás je na něj více, jinak bych ho celý snědla sama ještě teplý. Jak někde vidím stánek s trdelníky, hned na něj dostanu chuť a musím si ho pak doma upéct.

Elis: Dnes jsem dělala kringel dle toho receptu. Osobně jsem dala jen 200 ml mléka a bylo to akorát, naopak trochu mouky jsem musela přisypat. Paní Elis, buď jste dala jiný druh mouky a větší množství, anebo o hodně méně mléka než je v receptu.
S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!:yes:

těsto je neuvěřitelně tuhé, při zpracování. Musela jsem přilít mléko...tak jsem tedy zvědavá co mi z něj vyjde..mám ho nést večer na narozeniny....:-/

Také jsem pekla tento skvělý kringel.Používám různě tvarovaný.OVelikonocích jsem do něj vložila 4vejce,jako ozdobu nahoru.V Den matek jsem ho stočila do tvaru srdce,o Vánocích jsem ze dvou kusů vytvarovala stromeček.Byl to báječný dekor na stole,který vydržel asi 1hod,nikdo neodolal.Dávám-li ho darem,okamžitě přidávám k němu ozdobnou ruličku s receptem a tak rozšiřuji tento recept dál.:yes::yes::yes::yes::yes:

Ačkoliv nejsem na kynutá těsta, tohle je vážně výborná záležitost, snědl se téměř na posezení :-) Ještě vyladím tu vizuální stránku a bude to dokonalé .-)

Pečiem pravidelne, u nás je hitom. Nerobím však už "veniec", ale len dlhý pletenec. Vyskúšala som aj slanú verziu - s mletými oškvarkami. Viac osolené cesto som natrela mletými osolenými oškvarkami, zamotala, rozkrojila a splietla. Bola to dobrá voľba.

Včera upečeno. Je výborný. Téměř celý se snědl naposezení. Manžel byl nadšený. Trochu jsem byla na nervy z toho pletení a přenesení těsta na plech ale myslím, že na poprvé výsledek vůbec není špatný :-)

Tak jsem ten výtvor vyndala z trouby, celý barák je provoněný skořicí. Udělala jsem dva věnečky. Musím říct, že se s těstem pracovalo naprosto skvěle. Mám i fotku v telefonu, pokusím se ji sem vložit. přítel už mlsně obchází kolem, já si dám až ráno, kdyby to někoho zajímalo, spočítala jsem přibližně kalorickou hodnotu:
1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.

Já bych to moc neřešila, je tady hromada skoro stejných receptů a málokdy někdo neco namítá, naopak se dámy navzájem chválí. Je pravda, že stejný recept, ale pod jiným názvem jsem si také uložila do oblíbených a dnes ho zkouším. Koneckonců je lepší, když je tady ta dobrota 2x než aby tady nebyla vůbec. V každém případě děkuji OBĚMA AUTORKÁM za prima recept a popis.:-D:-D:yes::yes:
PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně

kontrolor 12. 1. 2013 00:35
maiva:máš uplnou pravdu.:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
estonský tringel, kryngel, kringel recept video, estonský koláč, maminčiny recepty - estonský kringel, estonský trdelník, tringelt trdelník, estonský krigel, estonsky kryngel, estonsky tringelt, kringel postup, estonsky, estonský kriegel, tringel, kringel náplně, brýdová kringel, kolač kringel, kriegel recept, estonský kringel brydová, kringel koláč recepty

Suroviny:
mléko, žloutek, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, skořice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu