Nutriční hodnoty (Letní ovocný dort s pudinkovým krémem a italskou šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 169 kJ / 2 908 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 125,60 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 115,50 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,10 g | 
| Tuky | 134,82 g | 
| – nasycené | 52,83 g | 
| – nenasycené | 65,69 g | 
| –– mononenasycené | 49,79 g | 
| –– polynenasycené | 15,90 g | 
| ––– omega 3 | 1,27 g | 
| Vláknina | 2,85 g | 
| Cholesterol | 1,45 g | 
| Sodík | 1,27 g | 
| Sůl | 3,10 g | 
| Sacharidy | 296,73 g | 
| – cukry | 221,30 g | 
| ––– laktóza | 35,20 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g | 
| 5 lžic 5 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 60 g | 
| 5 lžic 5 lžic Hery (nebo oleje) | Margarín | 75 g | 
| 5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g | 
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml | 
| 1 1 malinový pudinkový prášek (nebo jahodový) | Puding v prášku | |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g | 
| 250 g 250 g tučného tvarohu (nebo mascarpone) | Tvaroh plnotučný | 250 g | 
| 1 hrst 1 hrst malin | Maliny čerstvé | |
| 2 hrsti 2 hrsti jahod (nebo rybízu) | Jahody čerstvé | |
| 4 lžičky 4 lžičky želatiny | Želatina vepřová | 20 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce vody | Voda | 72 ml | 
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 48 g | 
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml | 
| 4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g | 
| limetková šťáva (dle chuti) | Šťáva z limetky | |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml | 
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |