Karlovarský knedlík

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut Přílohy 33 názorů

Suroviny

7 rohlíků (nebo housek)
2 vejce
200 ml mléka
100 g hrubé mouky
2 hrsti nasekané plocholisté petrželové natě
2 špetky strouhaného muškátového oříšku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky (nejlépe 2 dny staré) nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout klidně do druhého dne.

  2. Petrželovou nať nasekáme a přisypeme k pečivu.

  3. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku.

  4. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme strouhaný muškátový oříšek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a všechny suroviny promísíme, aby se spojily a přimícháme tuhý sníh.

  5. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu.

  6. Vezmeme silný igelitový sáček na tlačenku (průměr 100 – 150 mm) a jeden konec zavážeme. Plníme směsí a postupně utlačujeme.

  7. Délku knedlíku zvolíme dle velikosti průměru hrnce, ve kterém se budou vařit. Po naplnění vytlačíme vzduch a zavážeme asi s 2 cm rezervou druhý konec. Knedlík totiž lehce zvětší svůj objem, ale nijak katastroficky.

  8. Naplněné a zavázané sáčky knedlíkovou směsí vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté vyndáme, propícháme sáček, a necháme chvilku odpočinout.

  9. Následně odstraníme fólii a krájíme na plátky. Dobrou chuť.

Poznámka

... zase trochu jinak :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 656 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karlovarský knedlík

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Vlada@50: :yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Vlada@50 Vlada@50

    Vynikajíci knedlík, jen se po něm "zaprášilo". Jiný už doma dělat nebudeme, na talíři vypadá nádherně. :-)

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

    Dnes jsme ho měli k obědu. :yes::-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Colombo65: Milovnikjidla má pro dotaz zřejmě nějaké dietetické důvody - jako kolik toho může sníst...si myslím...tak jsem chvíli sčítala a dělila a vylezl mi z toho nesmysl...:-D...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Colombo65: I kdyby jo, tak to přece neznamená, že další knedlík bude mít v tomto směru stejné parametry. Záleží to na surovinách, tvaru, respektive šířce knedlíku ad. ;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Milovnik jidla: ... tak to mě ani nenapadlo, že bych to měl vážit :-D

    Odpovědět

  • Milovnik jidla Milovnik jidla

    Mohu se zeptat na gramáž jednoho plátku knedlíku? Děkuji

    Odpovědět

  • Ajkalajka Ajkalajka

    Výborný recept :yes: Knedlík se povedl na první pokus a sklidil veliký úspěch :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hospodyne: No ne moc daleko, knedlík není daleko od křenové omáčky ,hačaj hezky spolu na talíři!:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: No, chutná jako křen, nebo spíše nevím , jak chutná žen-šen! Omáčka je z něj báječná a je mi docela fuk, jestli je to žen-šen, nebo křen, ať se tím trápí on! Śtípe, jako čert a je takový smetanově sladký jako šlehačka ! Možná hybrid mezi křenem a žen-šenem?<3 Když jsme to řekli našemu veterináři/ tomu co ordinuje za štrůdl/ tak říkal, že prý křen působí proti parazitům a chechtal se nad vynalézavostí našich štěnat , spát hezky ve stínu křenových listů a hned si dát zdravou svačinku!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: si si istá, že je to chren??? Žen-šen to nie je?

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    No vida, kam jsme se od knedlíků dostaly...:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Já to dělám stejně , kromě cukru, někdy přidám, někdy není třeba. Křen mi roste pod hrušní a je velice sladký, když je čerstvý. Netuším proč, záhada biologie. Dokonce naše štěňátka 5-6 týdnů, kdysi před lety okusovaly listy našeho křenu, až do býle , netušíme proč. Když si je vzali , noví páníčkové , tak se křen vzpamatovával asi dva roky ! Musí být ten náš křen docela čarodějný, protože štěňátka byly zdravé jako křen! Bylo jich 8 , takže křen byl úplně bez listů!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna: Mňa svokra naučila chrenovú omáčku takto: bešamel (s maslom a hladkou múkou), dobre prevariť, osoliť, na koniec chren, ocot a osladiť...(decentne ocot a cukor)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Veronika.Hrozna: omáčka má specifickou chuť, takovou drsnou. Žádné máslo ani ocet, jen sádlo, hrubá mouka, křen a vývar.Rodiče a já ji máme rádi i na výpeku z kačeny. Zbytek rodiny to nejí:-(

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: karlovarský knedlík karlovarské knedlíky karlovarský knedlík recept recept na karlovarský knedlík karlovarský knedlíky nejlepší karlovarský knedlík top recepty karlovarsky knedlik karlovarské knedlíky recept karlovarský knedlík top recepty recept na karlovarské knedlíky domaci karlovarsky knedlik karlovarské knedlíky top recepty karlovarský knedlík z rohliku recepty karlovarský knedlík knedlík karlovarský recept karlovarský knedlík recepty na karlovarský knedlík karlovarskýknedlík karlovarské knedlíky z rohlíků karlovarský knedlík

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít