Nutriční hodnoty (Sobotní škvarkové pagáče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 28 164 kJ / 6 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 68,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 65,37 g |
Tuky | 474,46 g |
– nasycené | 217,72 g |
– nenasycené | 232,30 g |
–– mononenasycené | 191,71 g |
–– polynenasycené | 40,59 g |
––– omega 3 | 2,79 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 7,89 g |
Sůl | 19,38 g |
Sacharidy | 461,23 g |
– cukry | 31,46 g |
––– laktóza | 13,46 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 600 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
4 lžíce 4 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 60 ml |
35 g 35 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 35 g |
120 g 120 g změklého másla (nebo margarínu) | Máslo kravské | 120 g |
350 g 350 g mletých škvarků | Škvarky | 350 g |
50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |