Smetanový dort Margot

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 45minut 8-12 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 127 názorů

Suroviny

Korpus
3 vejce
3 polévkové lžíce krupicového cukru
2 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
Krém:
2 kelímky smetany (min.30%)
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
100 ml vlažné vody
500 ml smetanového jogurtu
100 g čokolády na vaření
100 g čokolády Margot
čokoládové hobliny na posypání
Recept si zatím oblíbilo 106 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem, vlijeme těsto a upečeme.

  2. Upečený korpus dáme vychladnout na mřížku.

  3. Mezitím ušleháme šlehačku. Čokoládu Margot jemně nastrouháme, čokoládu na vaření můžeme nastrouhat nahrubo. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a umícháme.

  4. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Krém vylijeme na vychladlý korpus, posypeme hoblinami a necháme ztuhnout.

Poznámka

Zdroj: Hrníčková kuchařka

Hledala jsem všechny recepty s Margotkou a nic podobného jsem nenašla.

Koupila jsem si novou knížku a tento recept mě zaujal, v knize byl pod názvem „Smetanový dort s Margotkou“ vůbec mě nenapadlo, že by to mohla být „Osvěžující Stracciatella“, prostě mě zmátl ten název a to, že jsem ve vyhledávači nic podobného nenašla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 941 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanový dort Margot

  • marcellia marcellia

    Pekla jsem jiz podruhe. Je vazne dobry. Na formu o prumeru 24 cm jsem pouzila dvojitou davku na korpus. Po upeceni ma na vysku asi 2,5 cm. Pekla jsem cca 20 min. na 180 stupnu,a mela ho prikryty alobalem. Testo se pece hodne dobre,s jinyma byva obcas problem a nejsou dopecene,s timto uplne super i pro zacatecniky.
    Jinak krem podle navodu a :yes:.
    Snad jsem aspon pridala svou troskou do mlyna,co se tyka upresneni peceni korpusu:-D

    Odpovědět

  • KENNY KENNY

    Škoda že se u receptů neuvádí velikost formy.

    Odpovědět

  • Martin4942 Martin4942

    Dobrý den chtěl bych se zeptat na jakou teplotu a na kolik minut ten dortík pečete? :yes:

    Odpovědět

  • skarlettka skarlettka(neregistrovaná)

    Bendik: to bych ani nezkoušela. Já takové typy dortů dělám tak, že korpus si upeču den předtím a druhý den ráno dám tu nápln. Ten třetí den to už není ono.

    Odpovědět

  • Bendik Bendik

    Bahula ráda bych se zeptala jak dlouho dortík vydrží (pokud se tedy hned nese*ere :-D)? Nebo spíš lépe položená otázka jak dlouho před podáváním se může udělat? Když ho potřebuji na pátek(sobotu), můžu ho udělat ve středu? Nespadne ta šlehačka? Jinak vypadá nádherně a jistě bude moc dobrý. A ta žabo-myší válka kolem jeho autorství???:-D:-D:-D Nechápu a přijde mi, že ani děcka na písku by se tak netahala..Tak si z toho nic nedělejte:-K

    Odpovědět

  • nikca.h nikca.h

    Tento recept jsem dělala již několikrát. Místo želatinového ztužovače jsem použila pouze ztužovač šlehačky (Smeta-fix) a výsledek na výbornou! Doporučuji :yes:

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    prosím, prosím poraďte mi jakou šlehačku kupujete? Mne se opakovaně šlehačka Kunín i když jsem přidala Smeta-fix nepodařila ušlehat ;-(

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dobrý den chtěla bych se zeptat kde sehnat zelatinovy ztuzovac nebo mám koupit zvlášť ztuzovac a zelatinu dělám s tím poprvé tak prosím poraďte děkuji Jana

    Odpovědět

  • dadka dadka

    vypadá to úžasně,jak bude nějaká sešlost,tak to udělám.Pro nás 2 by to bylo moc kalorií:-D

    Odpovědět

  • tonka27 tonka27

    Pekla jsem tuto sobotu, luxusní záležitost! :yes:

    Odpovědět

  • xyz xyz(neregistrovaný)

    Žanda: vždycky se musím smát - margotku rodina nejí, tak co řešíte - je spoustu jiných receptů bez margotky. Mimochodem tento moučník dělávám s MARGOTKOU a je super, my MARGOTKU můžeme

    Odpovědět

  • Žanda Žanda(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak moc jde cítit chuťově Margotka v krému. U nás ji nikdo moc nemusí, ale recept mě zaujal. Popřípadě se chci zeptat, zda to už někdo zkoušel s obyčejnou mléčnou čokoládou místo Margotky? Děkuji ;-) :-8

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    Bahula: Moc děkuju, to jsem moc ráda, zrovna tento ztužovač jsem včera objednávala v Tescu, je v akci, za chvíli přivezou velký nákup, ale nemám Margotku, když jsem včera psala objednávku, to jsem ještě o vašem fantastickém dortíku nevěděla. Tak příště. Moc děkuju a přeju krásné svátky:-K:-))

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

  • lubinka lubinka

    Nádherný, lehký dortík, moc se mi líbí, dávám do oblíbených a + bod, jenom prosím dotaz kterou želatinu tam dáváte, ten klik na oetker želatinu mi nefunguje.:-p:yes::-K

    Odpovědět

1 2 3 5 7 9

Tématické fráze: margot dort smetanový dort dort z margotky dort margot smetanový krém do dortu smetanový krém na dort margot zákusek dort z čokolády margot krém z čokolády margot smetanový dort recept dort s margot dort s margotkou smetanový krem dort recept zakusek z margotky smetanovy zakusek smetanové dorty dort z margot margot krém zákusek margot smetanový dort s margotkou

Zapomněl/a jsem heslo