Nutriční hodnoty (Staropražská játra podle Vlasty Buriana)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 542 kJ / 1 085 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,80 g |
| Tuky | 18,54 g |
| – nasycené | 2,80 g |
| – nenasycené | 7,06 g |
| –– mononenasycené | 4,34 g |
| –– polynenasycené | 2,72 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 57,00 g |
| Cholesterol | 1,85 g |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 78,90 g |
| – cukry | 22,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřových jater | Játra vepřová | 600 g |
| 300 g 300 g sterilizovaných žampionů | Žampion zavařený | 300 g |
| 5 5 cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| šunka | Šunka vepřová vařená | |
| vejce na tvrdo | Vejce slepičí | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |