Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s pečenými paprikami a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 323 kJ / 1 989 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,08 g |
| Tuky | 94,07 g |
| – nasycené | 36,24 g |
| – nenasycené | 52,16 g |
| –– mononenasycené | 36,84 g |
| –– polynenasycené | 15,33 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 15,16 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 167,40 g |
| – cukry | 24,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 lžic 5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| sádlo (olej) | Sádlo vepřové | |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 2-2,5 l 2-2,5 l vývaru | Vývar hovězí | 2250 ml |
| 1 sáček 1 sáček rýže (100 g) | Rýže bílá | 125 g |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl, cukr, pepř na dochucení | Pepř černý | |
| 2 2 menší protlaky | ||
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 lžíce 2 lžíce perníku na strouhání | Perník |