Nutriční hodnoty (Halušky se špenátem a karamelovou cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 044 kJ / 2 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,60 g |
| Tuky | 53,10 g |
| – nasycené | 15,27 g |
| – nenasycené | 31,86 g |
| –– mononenasycené | 22,47 g |
| –– polynenasycené | 9,39 g |
| ––– omega 3 | 1,94 g |
| Vláknina | 47,74 g |
| Cholesterol | 310 mg |
| Sodík | 5,10 g |
| Sůl | 13,01 g |
| Sacharidy | 443,86 g |
| – cukry | 38,28 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 450 g |
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 1 kl 1 kl soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 balení 1 balení zmrazeného špenátu (měla jsem listový) | Špenát čerstvý | 400 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 pl 2 pl oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 pl 2 pl másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 1/2 kl 1/2 kl soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/4 kl 1/4 kl mletého nebo drceného kmínu | ||
| 2 kl 2 kl cukru (já používám tmavý třtinový) | Cukr bílý | 10 g |