Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Maminčina vánoční rybí polévka

Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou na másle. Na talíři nesmí chybět nadrobno pokrájená čerstvá zelená petrželka a krutony.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

25. 12. 2011 16:17

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Počet porcí podle množství surovin.

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se stane, že nemáme rybí vniřnosti, nebo jich je málo, stačí dát trochu více osmažené hrubé krupice - jikry vzhledově nahradí.

Kdo nemá rád ryby, tak moje "rybí" polévka bez ryby je zde:

https://www.toprecepty.cz/recept/37480-rybi-polevk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

20. 5. 2022 18:01

EvaCh: děkuji za pěknou fotečku. ;-)

Dajda Dajda

27. 12. 2021 05:16

Veronika.Hrozna: Není to problém - už jsem tak učinila včera ráno. "Skandinávská" rybí polévka - je však bez obrázku, tak na Tebe z nových hned nevyskočí.;-)

www.toprecepty.cz/recept/67899-skandinavska-rybi-polevka/

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 12. 2021 19:24

Dajda: Já ještě nikdy rybí polévku nevařila, ale tato mě zaujala. Rybí polévku vždycky vařila tchýně !
A tyhle Vánoce mi manžel řekl, že bych to měla zkusit uvařit taky. Tohle bych snad zvládla, vím, že ji má rád. ;-) Tak snad by nebyl problém dát ji sem, jako recept! :-K Zatím si uložím tuhle s tím tvojím receptem v textu! Moje tchýně do ní dávala i červenou papriku, jsem si vzpomněla!

Nadja Nadja

25. 12. 2021 23:27

Dajda: Určitě přidej, dívala jsem se, ale jsou jen podobné - v žádném se nepřidává filé až nakonec. ;-) Souhlasím se Símou.

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 12. 2021 21:24

Dajda: Jdi do toho;-):-K:-K:-K:-K

Dajda Dajda

25. 12. 2021 20:07

Nadja: Měla bych? Uvažovala jsem o tom, ale myslím, že tu podobné recepty jsou a já jsem velký nepřítel zveřejňování receptů 100 x totéž pokaždé stejně. Fakt ale je, že ty zdejší jsou jenom podobné. :-8

casino casino

25. 12. 2021 18:03

Nadja:
JosefZeravicky: píše "...kostičky dělám ze staršího chleba , asi tak 2x2 cm,"
***
2x2 cm:-O
Ty tak opuntíkovat pastelkou od jedničky po šestku a dalo by se pod jmelím hrát aj Člověče nezlob se :-8
U nás děláme z rohlíku a jsou určitě menší než 1x1 cm
(před léty jsem strávil mnohou chvíli marným snažením, že aby houstičky v polévce vydržely chrumkavé aspoň 2 minuty...
Myslím ale, že ty chlebové by požadované 2 minuty přečkaly :yes: ale po chuťové stránce je to úúúplně jinde ;-)

Nadja Nadja

25. 12. 2021 14:15

Dajda: děkuji za vložení Tvého receptu, ale tady zcela zapadne - nechceš ho raději dát jako samostatný recept? ;-)

Nadja Nadja

25. 12. 2021 14:03

JosefZeravicky: děkuji za doplnění; chvíli jsem sice dumala, o jaké kostičky se jedná, ale potom jsem usoudila, že budou asi z housky, rohlíku apod. U nás do většiny polévek, kam krutonky dáváme, jsou z bílého pečiva osmaženého na másle, jen do hrachovky je to chleba osmažený na sádle. ;-)

JosefZeravicky

25. 12. 2021 09:53

DOBRÝ DEN, V MOJEM PŘÍSPĚVKU k této polévce jsem napsal jen osmažené kostičky, ale nenapsal jsem v předvánočním mumraji, že tyto kostičky dělám ze staršího chleba , asi tak 2x2 cm, osmažím je na másle a nebo na sádle, podle chuti a přiměřeně osolím, také trochu opepřím.
Dá se udělat i varianta jen tak k televizi, nebo vínu nejen osolené a opepřené a nebo poprášené lahůdkovou paprikou, nebo posypat sušeným drceným česnekem.
U NÁS TOMU ŘÍKÁME VRCHŇÁCKÉ MY(I)SLI. (bydlíme na vrchním konci našeho městečka) Je to přímo lákající vzít si další a další , podle chuti a popíjeného drinku.
Tyto mysli dáváme také do polívek, které jsou takzvaně ,,řídké,,
,,TOŠ TAK,,

Dajda Dajda

25. 12. 2021 06:49

Mikesanda1: Nadja: Polévka z filé je fajn a je rychle hotová - odpadne složité čistění hlav a obírání masa po uvaření. Lze ji udělat úplně klasicky, ale já ji dělám jako rychlovku - připomíná pak skandinávskou rybí polévku, kterou někdy v 90. letech nabízel Knorr v pytlíku - a na polévku v pytlíku byla opravdu velmi dobrá. Na másle osmažím větší kousky kořenové zeleniny, zasypu moukou, osmažím ji a zaliji vodou. Přidám bobkový list, celý pepř a nové koření, uavřím do měkka a rozmixuji na hladký krém. A kde je to filé? To přijde na řadu teď: polévku přivedu k varu a vložím rozmrazené filé, které se se během pár minut uvaří. Pak ho rozkouskuji v hrnci s polévkou vařečkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši. Můžeme okyselit citrónem nebo přidat kysanou smetanu nebo s ní polévku korunovat na talíři - a je za pár minut hotovo! <3

Nadja Nadja

24. 12. 2021 22:40

Mikesanda1: Nikdy jsem z filé nezkoušela, ale proč ne. A jíšku z krupice dáváme proto, že vzhledově nahradí jikry, pokud nejsou nebo je jich málo. ;-)

Mikesanda1

24. 12. 2021 16:15

Dělám podobně ale místo krupičky dávám máslovou jíšku, potěšil mne pan Zeravický polévkou z filé. Dělám dost často, ale kamarádky jen kroutí hlavou a nemají odvahu rybí polévku z filé uvařit.

Nadja Nadja

24. 12. 2021 12:48

JosefZeravicky: děkuji za hezký komentík ;-)

JosefZeravicky

24. 12. 2021 10:07

DOBRÝ DEN,
rybí polévka k svátečnímu stolu , stejně jak ,,ježíškova krupiča- dětská krupička- u nás je tradice.
Děláme ji i když není kapr, nebo ryba , a to podle chuti.
Používám k tomu klasické filé, podotýkám když není ryba a je chuť na tuto polévku.
Příprava je podobná, jen je snažšší, že se nemusí ovařené filé zcezovat kvůli kostem.
Poslední dobou nám více chutná k této polívce , kterou lehce zahustíme, jako příloha do ní dáváme osmažené kostičky
Dodá k tomu zajímavý podchuťovinku.
JInak tento recept je dle mého velmi dobrý.
,,toš tak,,

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocni rybí polévka rybí polévka s krupicí jak osmažit housku dobrá rybí polévka rybi polevka vanocni rybi polevka recept recepty maminčiny osmažená houska do polévky top recepty rybi polevka rybí polévka z jiker a mlíčí jak osmažit housku do polévky rybí polévka recept rybí polévka top recepty recept na rybí polévku rybi polevka vanocni rybí polévka s jikrami falešná rybí polévka mličí do polevky maminčina rybi polévka z rybí hlavy osmažená houska

Suroviny: hlava rybí, kapr, cibule, zelenina kořenová, máslo, krupice, sůl, pepř bílý mletý, zázvor sušený, květ muškátový, vnitřnosti rybí, petrželka, houska, máslo

TopRecepty.cz

Maminčina vánoční rybí polévka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BVr