Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina vánoční rybí polévka

Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou na másle. Na talíři nesmí chybět nadrobno pokrájená čerstvá zelená petrželka a krutony.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 100 min

110 min (10 min příprava + 100 min tepelná úprava)

25. 12. 2011 17:17

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se stane, že nemáme rybí vnitřnosti, nebo jich je málo, stačí dát trochu více osmažené hrubé krupice - jikry vzhledově nahradí.

Kdo nemá rád ryby, tak moje "rybí" polévka bez ryby je zde: www.toprecepty.cz/recept/37480-rybi-polevk...

Pro casina - postup při použití mražených vnitřností: do polévky je možno použít i mražené vnitřnosti, které se musí nechat rozmrznout a potom je uvařit - lépe zvlášť (ne přímo v polévce), třeba i se zeleninou, a pak je přidat do polévky již hotové, jen je prohřát. Dodatek na přání casina: povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené, předem rozmrazené mlíčí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

23. 12. 2022 23:20

Anaja: nebo krupicová kaše s rybí příchutí .....:-D:-D:-D

Anaja Anaja

23. 12. 2022 20:27

D:yes:ěkuji z prima recept<3. Jen opatrně milé kuchařinky s krupicí, ať z rybí polévky není krupicová:-!

Nadja Nadja

17. 12. 2022 01:29

casino: :-O vyhověla jsem Vám a Vaši poznámku jsem přidala.;-)
A do úst si Vás neberu ani v poznámce, ani jinde.

casino casino

17. 12. 2022 00:08

Nadja:
No, pokusím se být nekonfrontační, ale když už si mě berete v poznámce do úst, tak tam laskavě připište, že povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené. předem rozmrazené mlíčí. Děkuji :-K

Nadja Nadja

16. 12. 2022 13:16

casino:já komentáře čtu a tento komentář jsem psala já pro Leoni a jen jsem sdělila, že polévka bude hustá, protože mám hodně vnitřností v mrazáku. Tím jsem nijak nekomentovala recept. ;-)
:-O Pokud se někdo bude chtít řídit tímto komentářem, že je možno použít i mražené vnitřnosti, tak asi bude vědět, že je musí nechat rozmrznout a potom je uvařit - lépe zvlášť a pak je přidat do polévky již hotové, jen je prohřát. - Pro vás jsem to přidala do poznámky k rcp.
;-) Když budete psát jak usmažit řízek, také nebudete vypisovat, že pokud máte mražený, musíte ho nejprve rozmrazit a neobalovat ho, když je tvrdý jak kámen .....

casino casino

16. 12. 2022 09:48

Nadja:
No, občas je dobré číst i komentáře, že :-K
"Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí,..."

Nadja Nadja

16. 12. 2022 00:45

casino: :-O četla jsem recept 2x, ale nikde jsem tam nenašla ani zmínku o mražených vnitřnostech - mlíčí. O čem tedy mluvíte? :-?

casino casino

15. 12. 2022 21:42

Nadja:
Se mi líbí bod 5. postupu "...vložíme mlíčí, oprané jikry (bez blány, která je kryje) a necháme krátce provařit."
No, ale mražené mlíčí vs. čerstvé mlíčí to je jako dudy a nebe :-K

Nadja Nadja

15. 12. 2022 16:33

Leoni: :-K:-K:-K I Tobě krásné vánoce.
;-) Na polévku už se těším. Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí, takže polévka bude obzvláště hodně hustá.

Leoni

15. 12. 2022 05:22

Jako každý rok vzpomínám a vařím tuto opravdu maminčinu nejlepší! Všem krásné Vánoce.

Nadja Nadja

20. 5. 2022 19:01

EvaCh: děkuji za pěknou fotečku. ;-)

Dajda Dajda

27. 12. 2021 06:16

Veronika.Hrozna: Není to problém - už jsem tak učinila včera ráno. "Skandinávská" rybí polévka - je však bez obrázku, tak na Tebe z nových hned nevyskočí.;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 12. 2021 20:24

Dajda: Já ještě nikdy rybí polévku nevařila, ale tato mě zaujala. Rybí polévku vždycky vařila tchýně !
A tyhle Vánoce mi manžel řekl, že bych to měla zkusit uvařit taky. Tohle bych snad zvládla, vím, že ji má rád. ;-) Tak snad by nebyl problém dát ji sem, jako recept! :-K Zatím si uložím tuhle s tím tvojím receptem v textu! Moje tchýně do ní dávala i červenou papriku, jsem si vzpomněla!

Nadja Nadja

26. 12. 2021 00:27

Dajda: Určitě přidej, dívala jsem se, ale jsou jen podobné - v žádném se nepřidává filé až nakonec. ;-) Souhlasím se Símou.

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 12. 2021 22:24

Dajda: Jdi do toho;-):-K:-K:-K:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocni rybí polévka rybí polévka s krupicí jak osmažit housku dobrá rybí polévka rybi polevka vanocni rybi polevka recept recepty maminčiny osmažená houska do polévky top recepty rybi polevka rybí polévka z jiker a mlíčí jak osmažit housku do polévky rybí polévka recept rybí polévka top recepty recept na rybí polévku rybi polevka vanocni rybí polévka s jikrami falešná rybí polévka mličí do polevky maminčina rybi polévka z rybí hlavy osmažená houska

Suroviny: hlava rybí, kapr, cibule, zelenina kořenová, máslo, krupice, sůl, pepř bílý mletý, zázvor sušený, květ muškátový, vnitřnosti rybí, petrželka, houska, máslo

TopRecepty.cz

Maminčina vánoční rybí polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8BVr