Nutriční hodnoty (Marinovaná feta na řecký způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 949 kJ / 3 573 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 365,06 g |
| – nasycené | 91,03 g |
| – nenasycené | 272,03 g |
| –– mononenasycené | 235,00 g |
| –– polynenasycené | 37,03 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 8,00 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 10,80 g |
| – cukry | 6,28 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g fety | Sýr feta | 400 g |
| hrubě drcený barevný pepř | Pepř barevný | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| cca 3 dl 3 dl olivového oleje | Olej olivový | 300 ml |
| po 2 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana | Šalvěj čerstvá | |
| 2 2 sušené chilli papričky | Chilli paprička sušená | |
| 5 5 sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | |
| hrst hrst černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| Podravka Ajvar jemný | Ajvar |