Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená řepa s křenem

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariaj mariaj

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby vaření řepy cca 2 hod

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby vaření řepy cca 2 hod)

Červená řepa je jedinečná zelenina, která při pravidelné konzumaci nabízí řadu užitečných přínosů. Je navíc levná a velmi snadno dostupná. Zařaďte tuto super potravinu do svého jídelníčku.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Řepu očistíme, uvaříme a necháme vychladnout. Krok 2: Z vody, soli, octa a cukru si dle vlastní chuti svaříme sladkokyselý nálev. Krok 3: Chladnou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo, křen najemno. Nebo přidáme křen sterilovaný. Krok 4: Nastrouhanou řepu s křenem zalijeme nálevem, zasypeme kmínem a dobře promícháme.. Krok 5: Uložíme do uzaviratelné nádoby a necháme v chladu rozležet.

TIP: Červená řepa v kuchyni

Zveřejněno 7. 7. 2009

Poznámka autorky mariaj

Každý si namíchá nálev dle své chuti. Já řepu nezavařuji, mám s tím špatné zkušenosti. Jen jí nechávám v lednici, kde vydrží 2-3 týdny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RKN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2RKN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Včera jsem opět salát dělala, potřebuji zpracovat úrodu ze zahrady. Část jsem i zavařila k pozdější konzumaci. Opět místo kmínu s fenyklem, tentokrát jsem si dovolila přidat foto. :-K

Kromě zavaření na zimu dělávám někdy řepu i k rychlejší spotřebě. Nálev dělám taky "od oka", cukr dávám krupicový nebo krystal a v nálevu povařím fenykl (semínka), vlažný nálev pak scedím. Kmín nepoužívám vůbec.

:yes:

Červenou řepu s křenem zbožňuji.:-p:yes:+

Mária, super!:yes: Já taky dělám s tím křenem a je to mod dobré a taky zdravé;-):yes:

prehľadávame a vkladáme podobné recepty viaceré;-)možno som si prihriala vlatnú polievočku, ale ten Salát z červené řepy som tu vložila ja :-8

toto je prva dama, ktora vlastnorucne prehladala databazu a ked nasla nieco co je podobne, tak si to vlozila sama:-!:-!:-!:-!:yes:

Pravda je, že tohle je výborná pochoutka, prý když se rozleží, je výborný - ovšem to prohlásil manžel, který měl porci v práci, zapomněl ji tam a opět šel do práce až za dva dny. Doma nemá šanci na proležení :-p;-):-D:yes:

Nemáš sa za čo ospravedlňovať;-) Nedala som to do zaváranín, lebo to nikdy nezaváram. Hotová vydrží v chlade aj 3 týždne a varím vždy čerstvú. Cvikla sa dobre skladuje a keď dojeme našu, v obchode ju dostať vždy. Len u nás nikdy tak dlho nevydrží, ja dokážem zjesť na posedenie aj litrovú fľašu, len tak, lyžicou a bez všetkého...:-D
Inak, keď kontrolujem, či tu nejaký recept je, tak hľadám vo všetkých receptoch, je to síce prácnejšie, ale odkedy som vložila 2x ten istý recept, tak už neverím ani sebe :-D:-D:-D

a to som si myslela jak som to skontrolovala či tu nie je rovnaký recept :-( ale hladala som v zavařeninách ma nenapadlo v šalátoch... tak sa omlúvam za skoro rovnaký recept;-(

mariaj, robíme skoro rovnako:-D pozri http://www.toprecepty.cz/recept/3798-salat-z-cerve...
Akurát my dávame kryštálový cukor a necháme rozpusiť.:-D

pls je ten nadpis správne?

Tématické fráze:
sterilovaná červená řepa recepty, červená řepa recepty, červená řepa, nálev na červenou řepu s křenem, recept na červenou řepu s křenem, křen s červenou řepou, červena řepa skrenem, červená řepa zavařování, naložená červená řepa, naložená červená řepa recepty, repa červená, červená řepa recept, sterilovaná červená řepa, cvikla s krenem, recept na červenou řepu, sterilovaná červená řepa recept, recept na červenou řepu zavařenou, recepty z červené řepy, recepty s křenem, recepty cervena repa

Suroviny:
řepa červená, křen, sůl, kmín drcený, ocet, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu