Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Enchilada s vepřovým masem a červenými fazolemi

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 891 kJ /
1 169 kcal
Bílkoviny103,96 g
Tuky71,60 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 296 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,55 g
Sacharidy22,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme fazole do studené vody a poté je uvaříme doměkka (cca 40-50 minut). Osolíme až uvařené. Krok 2: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme protlak, římský kmín, oregano, chilli, pepř a sůl a dusíme na mírné teplotě 15 minut. Podle potřeby přidáme vodu. Krok 3: Maso nakrájíme na drobnější kostičky, osolíme, opeříme, zasypeme tzv. mexickým kořením a opečeme na oleji dohněda. Krok 4: Hotové smícháme s uvařenými fazolemi a pikantně dochutíme. Krok 5: Každou tortillovou placku chvilku rozpečeme na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě tak, aby se s ní dalo manipulovat (stáčet) a potřeme ji lžící rajčatové omáčky. Navrstvíme masovo-fazolovou směs, zasypeme strouhaným čedarem a stočíme do balíčků. Krok 6: Enchilady pokládáme do zapékací misky a jejich povrch potřeme zbylou omáčkou. Posypeme kolečky černých oliv a zbytkem sýra. Krok 7: Zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut. Podáváme horké.

Zveřejněno 2. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Enchilada s vepřovým masem a červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ex4W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Enchilada s vepřovým masem a červenými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ex4W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuju mockrát, zkusím se zeptat v Cheezy, uvidíme... Nevím, jestli se tu vůbec je něco takového k sehnání... ;-):-)

Elizko,vcera jsem ti slibila napsat slozeni tech syru, omlouvam se, ale byla jsem se pro jistotu jeste zeptat v mexickem obchode, at neplacam nesmysly:-). Takze na Enchiladu je to: Queso Quesadilla, Asadero, Queso Gallego, Manchego a Anejo Enchilado. Na Quesadillu je to : Natural Monterey Jack, Cheddar, Queso Quesadilla a Asadero syr. Na Taco pry staci pouze Cheddar a Asadero. Snad to nekde sezenes, drzim palce:-K

Danielko, děkuji za doplnění.:-):-K
Já jsem vycházela z toho, jak enchiladas připravují v naší oblíbené mexické restauraci, o které se tvrdí, že je jedna z nejlepších zde. Tam jsou zapečené. Koukni...http://www.sonoras.cz/mexicka_a.htm
Quesadilly také dělávám, dávala jsem sem recept. Zase s čedarem ;-):-) nebo blaťáckým zlatem, tyhle sýry se dobře tepelně upravují, roztékají, rozpékají. Quesadilly mám z tortill asi nejraději. http://www.toprecepty.cz/recept/7735-syrova-quesad...

Po mexických sýrech kouknu, ale zatím jsem je ani nezaznamenala. Poradíš jejich názvy, prosím, abych věděla, na co se ptát? Ď.

Elizko, jenom na doplneni, Enchilada se obvykle serviruje s ryzi nebo guacamole salatem a ryzi. Recept je to vyborny, tak ti snad to male doplneni nebude vadit. Ty olivy bych radeji vynechala, zatim jsem se nesetkala s tim , ze by se v mexicke kuchyni pouzivaly, ale proti gustu....:-p:-p:-p. Jinak misto cedaru zkus pouzit mexicke syry, tady se daji koupit uz namichane a nezapekej. Zapeka , resp. griluje se Quseadilla, ale i tak recept je skvely a davam ti bodik.:-K:yes:

Mňam, vypadá to lákavě :yes:

Paráda:-):yes:,ukládám a vyzkouším:-p:-p

Doma mám dva recepty na enchiladu, sice se nezapékají, ale je to veliká dobrota. Tohle bude asi ještě lepší:yes: Rozhodně vyzkouším:-p

Fazole, tortilly, cedar, masicko, proste same vyborne veci. Omacka bude moc dobra. Ukladam a rozhodne posilam bodik cislo 6, proste vyborna basta a skvele fotky. Hned bych ochutnala. :-p :yes::-K

Já se musím přiznat, že jsem ještě nikdy nekoupila tortily a dá se z nich, jak vidím, dělat tolik úžasných dobrot:-*:yes:

Super :-O:-*:yes::yes:

:-OElizo,fazole v jakékoliv podobě máme moc rádi:-p+1:yes::yes:A fotka je výstavní:-K

Tématické fráze:
fazolový guláš s vepřovým masem, recepty s fazolemi, veprove s fazolemi, mexické enchiladas, fazolová omáčka s cervenych fazoli s veprovym, encilada, enchelada, maso s fazolemi mexiko, fazole s vepřovym, tortila s vepřovým masem, mexicka enchilada, mexická tortila s fazolemi, tortilla s vepřovým masem, jak uvařit fazole, vepřové s fazolí, smes s fazoli a masa do tortil, kuřecí enchilada, tortily s vepřovým masem, vepřová směs s fazolemi, enchiladas s kuřecím masem

Suroviny:
tortilla, maso vepřové, fazole červené, sýr chedar, olivy černé, cibule, pyré rajčatové, protlak rajčatový, římský kmín mletý, chilli, koření oregáno sušené, máslo, koření mexiko, olej, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu