

Vepřové se zelím a fazolemi
Suroviny 4-6 osob
- 500 g vepřové plece
- 1 sklenice sterilované zelí (sladkokys.nálev)
- 2 konzervy bílých fazolí
- hladká mouka
- mletá paprika
- česnek
- cibule
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
V hrnci s olejem orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, česnek, pepř, sůl, podlejeme hrnkem teplé vody dusíme na mírném ohni do měkka.
Jakmile je maso měkké, zasypeme jej třemi vrchovatými lžícemi mouky, ml. paprikou, promícháme a podlejeme asi litrem horké vody nebo vývarem. P
romícháme a přidáme zelí (bez nálevu) a za občasného míchání vaříme asi ještě 15 minut.
Nakonec přidáme fazole, necháme přejít varem, dochutíme a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Pro zjemnění můžeme přidat smetanu a pro lepší chuť slaninu. Já jsem přihodila hrstku hub (kozáky).
Podáváme s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové se zelím a fazolemi
-
Tak to je zajímavá kombinace, ale musí to být moc dobré
Vyzkouším
-
jj je to rychlá bomba
-
Je to moc dobrá kombinace, hlavně když se přidá i slanina, to je pak bašta. I dětem to chutná a to je pak opravdu průvan
-
Ćertovská kombinace
, to je pak asi průvan, co?
Nicméně se mi to moc líbí. Máme tady hrachovku se zelím, dělala jsem ji a byla skvělá(myslím ale se sladkým zelím), tak proč ne fazole se zelím?