Vepřová směs

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 1 názor

32

Suroviny

600 g vepřové kýty
2 dl smetany
200 g rýže
200 g brokolice
100 g rokfóru
100 g másla
1 dl bílého vína
2 vejce
2 mrkve
1 cibule
sůl
bílý pepř
olivový olej
6 lžic hladké mouky
strouhanka (na obalení)
špetka muškátového květu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na drobné nudličky, cibuli najemno a mrkev na malé kostičky.

  2. Cibuli restujte dozlatova, přidejte maso, restujte a poduste ve vlastní šťávě.

  3. Pak maso podlijte 2 dl vody, přidejte nakrájenou mrkev a vše poduste doměkka.

  4. Rýži uvařte v 0,5 l vody a nechte ji vychladnout.

  5. Mezitím si připravte bešamel – rozpusťte máslo, které pak zaprášíte prosátou moukou a zalijete 1 dl smetany a 1 dl vody. Uvaříte hustý bešamel, který dochutíte solí a muškátovým květem.

  6. Z brokolice okrájejte malé růžičky a krátce je povařte v horké vodě. Po vyjmutí je ihned zchlaďte v ledové vodě a pak vložte do vychladlého bešamelu.

  7. Přidejte rýži, jedno vejce a vše promíchejte.

  8. Hmotu nechte 1 hodinu odležet v ledničce a pak z ní tvarujte lžící nočky, které rozložte na tác obalený mikrotenovou fólií. Nechte je v mrazničce zmrznout.

  9. Takto připravené krokety obalte v trojobalu: v mouce, pak v rozšlehaném vejci s troškou mléka a pak ve strouhance.

  10. Hotové krokety nechte rozmrazit a mezitím si připravte sýrovou omáčku. Smetanu přiveďte k varu, přidejte víno a rokfór. Vše provařte, až se omáčka spojí. Ještě ji dochuťte solí a bílým pepřem.

  11. Krokety usmažte, rozdělte na talíře, přidejte podušené maso s mrkví a přelijte sýrovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová směs

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tu som vobec nepochopila preco som mala robit syrovu omacku....masu sa nedalo vonkoncom nic vytknut, vynikajuce stavnate a malo vela stavy...takze kde by som tu syrovu omacku mala dat nemam tucha. no a tie krokety....su lepsie studene ako teple...treba ich fakt dobre ochutit, aby neboli mdle..uz do variacej sa ryze treba dat bujon a besamel tiez treba poriadne ochutit. pri tomto recepte sa mi zda, ako keby boli spojene dva nesurode do kopy....fecept na bravcove v s mkrvou a prilohovy recept na ryzove krokety so syrovou omackou. varila som iba jednu porciu, takze som kr. robila z 50g+50g mnozstva. masko velmi prijemne a bez vahania plusko...tie krokety...no neboli zle, ale ta namaha pri vyberani potravin z mraznicky, aby sa mi tam na plocho zmestila tacka, tak ta zato veru nestala.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo