Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

29. 1. 2012 17:47

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 695 kJ / 1 600 kcal
Bílkoviny188,80 g
Tuky86,90 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 849 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy14,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná více, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250 ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku (v papiňáku připravíme za 25 minut), hodí se i plátky z drůbežího masa (v papiňáku 15 minut).

Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky, které jsem dělala jako přílohu http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 3. 2024 18:22

hrabe43: Jsem ráda,že jste receptu věnoval pozornost a děkuji za komentář:-KJde to i bez cibule:-)Když dělám omáčku bez použití mouky,tak dávám 3 cibule:-8

hrabe43

2. 3. 2024 13:00

Rychlé a dobré.. a pak že nejde vařit bez cibule !

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 3. 2021 16:44

mika59: Miladko,děkuji za důvěru,komentář a krásnou fotku:-K:yes:Potěšilo mě to:-8

mika59 mika59

16. 3. 2021 16:50

Drahuško tak jsem dnes tuhle rychlou "svíčkovou" taky dělala. Je moc dobrá.:yes: Přidala jsem fotku pokud nevadí.:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 1. 2020 19:18

Byla jsem dlouhou dobu mimo internet...také jsem pro,ať se nic nemaže;-)

casino casino

27. 11. 2019 14:14

hosta:
No, pokud zde poslední, nyní už bezpředmětné, komenty hodláte "z výchovných" důvodů ponechat nejsem proti, ale snad za ten můj nepoletím z TOP, jako minoritní spoluobčan z hospody... ;-)

hosta hosta

27. 11. 2019 13:15

Jsem tu fotku smazala

maris maris

27. 11. 2019 12:35

casino: :-D snad se někdo kompetentní najde;-):-)

casino casino

27. 11. 2019 12:25

maris:
No a jste si si si jista, že admini rozeznají koprovku od svíčkovééé, he? :-D

maris maris

27. 11. 2019 12:08

Merylas: myslím, že takové jasné případy jako tento - koprovka ke svíčkové - by měli admini bez milosti mazat, protože potom soutěž ztrácí veškerou solidnost a férovost, jestli to tedy nebudou vyhodnocovat všechno až na závěr a tyto fotky nebudou brát na zřetel.

mika59 mika59

27. 11. 2019 11:56

Merylas: :-D:-D:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 11. 2019 11:55

Eja57: Jejda, použila jsem částečně tvá slova.:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 11. 2019 11:52

mika59: Měla jsem stejný názor. Ale je vidět, že drtivá většina soutěžících jen prochází své foto-databáze a kde to jen trochu jde, tak foto přidají. Stylem omáčka jako omáčka, maso jako maso, dokonce i rohlík jako houska atp. A případně když potřebují ještě jedno foto k jinému jídlu, tak foto v nějakém prográmku na úpravu fotek oříznou a použijí ještě jednou. Je to zajímavé pozorovat.:-D

Eja57 Eja57

27. 11. 2019 11:40

mika59: je tady víc adeptů:-D někteří se registrují 19.11. a hážou sem fotky vidlema - tady je to jasné, ale bábovka jako bábovka a buchty jako buchty...recept se z toho opravdu nepozná....:no:

mika59 mika59

27. 11. 2019 11:17

cathleen: No já jsem myslela že to mají být fotky jídel uvařenych podle daného receptů a ne fotky podobné..:-O

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci

Suroviny: kližka hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, smetana ke šlehání, mouka hladká, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGOk