

Králík na kmínu se smetanou
Suroviny 6 porcí
- 1 králík
- 300 g domácího uzeného špeku
- 2 cibule
- 2 smetany
- lžíci sádla
- sůl
- kmín
- 1 masox
- knedlík
Postup přípravy receptu
Králíka vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku, hojně prošpikujeme, osolíme, pokmínujeme a posypeme nakrájenou cibulkou. Podlijeme masoxovým vývarem. Pečeme 1,5 hod při 200°C.
Když je králík upečený, zalejeme smetanou a ještě 15 min zapečeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na kmínu se smetanou
-
Jsem si recptík trochu upravila
když jsem to upekla v troubě, tak sjem králíka obrala, protože ho manžel nejí a hodila do hrnce, pak zalila smetanoua byla to mňamka největší
Manžel králíka nejí, ale nepoznal, že je to králík a žadonil další porcimoc dobré, dávám bodík
-
Moc nam chutnalo davame jeden bodik
-
Pochutnal jsem si. Dávám bodík
-
Bylo to mňam mňam, dávám bodík...
-
Dobré jídlo
,akorát ta omáčka je moc řídká
-
Výbušná
další králík na 1+.Boďku posílám předem ještě než uvařím,protože po 30 letech chování králíků a poměrně častého vaření z nich vím jak jídlo chutná
.Takže druhá boďka pro tebe za voňavé fotečky
-
...no muz si nesmierne pochutil..vylizal aj tanier a chcel repete...co ked uz nebolo
-
jaj...ja som ten tanier len pripravila na fotenie....bude sa jest az vecer a tak som nechcela vylievat celu omacku aby sa mi nerozblemtali knedliky....ak chcete, tak nafotim aj omacku v hrnceku
-
No, na mne málo omáčky, ale jinak to vypadá dobře. Já taky sem tam kupuji ty přední nohy, no co, koupím 3 balení po 2 kusy a je toho dost a cenově to vyjde jak celé kuře. Ale když chce člověk sem tam králíka, nedá se nic dělat.
-
proboha - kam jsi na toho klokana šla
-
vybusna - tak co se týká vzájemného "šlohnutí" receptů - je to 1:1
, doufám, že jste si pochutnali
. Vymyslím něco jiného
-
omylom som rozmrazila predne behy, tak to vyzera ani keby som tam mala klokaniu packu. omacku som rozmixovala, nebolo to gustiozne...