Křupavý obalovaný sýr z horkovzdušné fritézy: rychlá večeře, která potěší celou rodinu
1. 10. 2025 Vaření
Klasika českých kuchyní v moderním kabátku! Milovníci sýrových dobrot si nyní mohou dopřát legendární obalovaný sýr a zlatavé krokety s lehčím svědomím – díky horkovzdušné fritéze. Stačí pár minut a na stole máte dokonale křupavou večeři s čerstvým zeleninovým salátem.
Rychle, chutně a bez zbytečného tuku
Obalovaný sýr a krokety Nowaco jsou připravené tak, abyste je jen vložili do horkovzdušné fritézy. Žádné dlouhé smažení v oleji, minimum práce i tuku – výsledek je přitom stejně lahodný a krásně křupavý.
Co budete potřebovat
- 1 balení obalovaného sýru Nowaco
- 1 balení kroket Nowaco
- cherry rajčata, salát little gem
- olivový olej, citronovou šťávu, majonézu
- nakládané okurky, cibuli, čerstvou petrželku
- sůl, pepř a špetku cukru
Postup
Salát: Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, listy salátu a nakrájená rajčata, dochuťte solí a pepřem.
Tatarka s petrželkou: Majonézu vyšlehejte s okurkami, cibulí, citronovou šťávou, špetkou cukru, solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
Křupavý sýr a krokety: V horkovzdušné fritéze Cosori TurboBlaze Pro zvolte režim AirFry, nastavte 190–200 °C a pečte přibližně 10 minut.
Servírování
Podávejte obalovaný sýr a krokety se svěžím salátem a domácí tatarkou. Výsledkem je vyvážená kombinace křupavé slané dobroty a lehké zeleninové přílohy – ideální pro rychlou rodinnou večeři i víkendovou pohodu.
Mohlo by vás zajímat