Balkánské závitky s rajskou omáčkou
Poslední diskuze
„Co vaříte dnes k obědu?“ Severinka, před 8 minutami
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 17 minutami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 14:05
Poslední příspěvky
„Dnes poprvé polevla dynovka a rýžový nákyp s jablickama😄“ Severinka, před 6 minutami
„Hezký den dnes květáková polévka a vepřové s václavkami…“ Simona Skolakova, před 15 minutami
„tara23: dobré rozhodnutí 👍 Taky bych koukala na telku, ale…“ Jajajajaapaja, před 58 minutami
Přečtěte si Zobrazit více
13. 6. 2010 11:05
13. 6. 2010 09:54
12. 6. 2010 12:50
4 plátky vepřového masa
anglická slanina
100 g balkánského sýra
sůl, pepř, sladká mletá paprika
1 cibule
masový vývar
5 rajčat
1 bílá paprika
sladká smetana
1 lžíce hladké mouky
Postup:
Vepřové plátky naklepeme a ochutíme sladkou paprikou, solí a pepřem. Plátky poklademe anglickou slaninou a zabalíme do nich hranolek balkánského sýra. Vytvoříme tak závitky, které důkladně uzavřeme a omotáme nití.
V hrnci rozpálíme olej a závitky na něm zprudka orestujeme. Když se maso zatáhne, vyjmeme ho z hrnce a v něm na zbylém oleji orestujeme do růžova cibulku. Tu následně lehce poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Závitky pak vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata a bílou papriku, kterou jsme si nakrájeli na proužky. Vše dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení stále podléváme vodou nebo vývarem.
Hotové závitky vytáhneme z hrnce a zeleninu se šťávou důkladně rozmixujeme. Vniklou omáčku propasírujeme přes síto a zjemníme smetanou. Pokud není omáčka dost hustá, použijeme ještě mouku rozmíchanou ve vodě. Omáčku nakonec krátce povaříme.
Závitky zbavíme nití a vrátíme zpět do omáčky.
Další recepty domácí kuchyně najdete na stránce http://www.knedlik.cz/recepty/.