Balkánské závitky s rajskou omáčkou
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 6 hodinami
„Co umixovat dcerce v léte?“ Nadja, 1. 7. 2025 14:04
„elektrický sporák Gorenje“ Nadja, 28. 6. 2025 06:39
Poslední příspěvky
„Pekný večer dievčatá. Ako všetci, aj ja som si vydýchla, že…“ Julia Oskerova, před 6 hodinami
„magdalenka: U nás dnes docela snesitelně, ochladilo se od…“ Veronika.Hrozna, před 8 hodinami
„A já po tom dnešku Na zdraví a na nervy!“ MarcelaPa, před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
13. 6. 2010 12:05
13. 6. 2010 10:54
12. 6. 2010 13:50
4 plátky vepřového masa
anglická slanina
100 g balkánského sýra
sůl, pepř, sladká mletá paprika
1 cibule
masový vývar
5 rajčat
1 bílá paprika
sladká smetana
1 lžíce hladké mouky
Postup:
Vepřové plátky naklepeme a ochutíme sladkou paprikou, solí a pepřem. Plátky poklademe anglickou slaninou a zabalíme do nich hranolek balkánského sýra. Vytvoříme tak závitky, které důkladně uzavřeme a omotáme nití.
V hrnci rozpálíme olej a závitky na něm zprudka orestujeme. Když se maso zatáhne, vyjmeme ho z hrnce a v něm na zbylém oleji orestujeme do růžova cibulku. Tu následně lehce poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Závitky pak vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata a bílou papriku, kterou jsme si nakrájeli na proužky. Vše dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení stále podléváme vodou nebo vývarem.
Hotové závitky vytáhneme z hrnce a zeleninu se šťávou důkladně rozmixujeme. Vniklou omáčku propasírujeme přes síto a zjemníme smetanou. Pokud není omáčka dost hustá, použijeme ještě mouku rozmíchanou ve vodě. Omáčku nakonec krátce povaříme.
Závitky zbavíme nití a vrátíme zpět do omáčky.
Další recepty domácí kuchyně najdete na stránce http://www.knedlik.cz/recepty/.