Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zmírnit ostrost guláše?

Tyjo to jsou rady. 8-(
Vyzkoušel jsem jablíčka, brambory a nic. (brambora je dobrá když se jídlo přesolí.)
Smetanu a jogurt fakt dávat nehodlám.
Ja to přehnal brutálně s papričkama, dal jsem 1/4 kávový lžičky Morugy, takže to bylo nepoživatelný. 😄
Kapsaicin (to je ta pálivá složka chilli) se váže na tuky.
Tak jsem do guláše fláknul celou kostku sádla (25,-) a provařil cca hodinu, potom nechat vychladnout a do lednice.
tuk zhoustne na hladině a jednoduše se vyzbírá.
Potom byl guláš jemně pikantní. :yes:
Pokud nepomůže , tak doporučuji proces opakovat a udělat náhradní oběd. (procedůra na dýl, ale funguje!)

na gulas jedine sladky kečup :D :) i na přesolení čehokoliv je skvelej ;)

Ahojte, mne muj poradil vykrojit to jadro aj s zilkama a pak pod teplu vodu prodrhnut trochu tu papriku a ostrost sa snizila tak o 80% procent. Pokud jde o leco aspon.

Takže jednoznačně FUNGUJE sezamové semínko+brambory+osolená voda z brambor. Necedit a prostě celé vlít do guláše. Redukce pálivosti bych označila na 90%!!! Zachráníte si gulášek rychle a zaručeně! ;) Ke konci dejte na zjemnění trochu másla. Dobrou chuť! :-8

brambora zabrala a ještě jsme přidali více vody protože brambora zahušťuje...super, už se to dá sníst :yes::-p

Zdravím,
omylem jsem nasypal místo papriky do guláše Chilli..

Mám ostré rád, ale tohle se nedalo.. prolezl jsem net křížem krážem a zkusil tyto věci:

Jedno jablko ostrouhat a nakrájet na čtvrtky, jednu bramboru nastrouhat a nakonec jsem tam dal i trochu sirupu (prý je nejlepší jahodový). Nakonec jsem tam vyklopil asi pul deci smetany, co jsem našel v ledničce..

Nejvíc zafungovalo Jablko s bramborem.. Sirup trošičku..

Možná příště zkusím dvě Jablka..

každopádně pálivost se mi podařila srazit tak o 60-70%, takže se to dá teď i dokonce jíst :yes:

Zjedz ho taký,aký je a na záver si daj lyžičku masla.:-8Pusa ťa nebude už páliť a aspoň si vydezinfikuješ črevá;-).

dzubo: brambory zmírněj slanost, ostrost těžko;-);-);-)

postačí pár zemiakov postrúhať a povariť v guláši....vyskúšané;-). neverila som,ale pomohlo:-p

Katuška

5. 1. 2012 13:34

Tak jsem zkusila úplně všechno - ubrala jsem guláše a nadstavila, pak jsem přikrájela tři menší cibule, přidala celou patku chleba, půl masoxu, sladkou papriku, 2 lžičky kysané smetany a ostrost je poloviční. Pravda je to trošku jiný guláš než na začátku, ale jedlý je moc :-):-D

Jani,já si myslím že je lépe méně kořenit a vůbec guláš který se má vařit den předem a pak se rozleží.Ale když se to stane tak ho nastavit.Nejlépe gulášovou polévkou,může být i z pytliku.Když ji nemáte,udělat vývar z masoxu a hodit do něj dvě kolečka tlačenky s trochou sladké papriky.Nastavit a zahustit chlebem.Přebytečnou gulášovou omáčku odebrat zamrazit a použit do dalšího guláše nebo třeba do vepřového rizeta což nemá chybu.:yes:

Vaclav Fronek::-D:-D:-D:-D:-D

miluš:přesně pod tvým příspěvkem je příspěvek ode mně, funguje!!!;-);-)

teď se mi to stalo poprvé a to už vařím 30 let.Našla jsem radu,že se tam májí dát 2 jablíčka oloupaná a nakrájená na čtvrtka, no tak jsem to udělala, ale myslím si,že to ani ta jablíčka nezachrání, uvidíme moc si od toho neslibuji, protože je to ostré jak břitva.:-O toprecepty.cz

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek