Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

TVAROH

zdenka.s: Omlouvám se, dotazu jsem si všimla až teď. Pokud mám tvarohovou náplň řidší, tak zašlehám trochu toho prášku. Je třeba chvilku šlehat a ne jen vmíchat, náplň zhoustne krátkým zašleháním toho prášku. Takže zkouším přidávat po troškách. Taky je třeba počítat s tím, že tento prášek je sladký. Tak pokud vidím, že mám řidší tvaroh a budu zahušťovat, tak už hned dám méně cukru a dosladit se může i později. Pokud se to někde hodí, tak přidávám na zahuštění i malinko dětské krupičky. Je ale fakt, že po upečení jsou pak v nádivce vidět takové malé tečky. U některých moučníků to ale nevadí. :-K

Merylas : zaujala mě vaše rada ( rok 2011 ???? ) dát do tvarohu na zahuštění pudink bez vaření od Dr.Oetkera. Vysypat prášek jako klasický nebo ho ušlehat a pak přidat ?
Omlouvám se za, moźná ,infantilní dotaz :-D

Výborne funguje smetafix - dlho som sa pohrával s myšlienkou, že by to malo fungovať, dnes som to konečne vyskúšal a perfektné. Použil som 2 smetafixy na 3 vaničky tvarohu, prešľahal a v priebehu 30 sekúnd stuhol dokonale - s výsledkom som tak spokojný, že to plánujem používať na stuženie tvarohu aj do budúcna, radšej ako želatínu.

Sodovka: Dáváte ten želatinový ztužovač do tvarohu přímo, nebo ho rozmícháváte ve vodě dle návodu Dr. Oetker ? Díky za odpověď. Mozaika.

Václave, do tvarohových krému je lepší želatinový ztužovač za studena o kterém píše rebeka 12.6. v 10:03 hod. Není to tá želatina, kterou jsi přiložil jako obrázek. Želatinový ztužovač za studena ti vřele doporučuji. Na trhu moc dlouho není. Asi tak 3 - 4 roky. Já jiný ztužovač do šlehačkových, tvarohovo-jogurtových krémů nepoužívám. Stojí 17,-Kč - 19,-Kč. Tady máš odkaz.http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

Vaclav Fronek: Vašku, já dávám do toho tvarohu pudink bez vaření a ten to ihned zahustí. Dávám odkaz, je to ten poslední dole Créme Olé;-)
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

Díky za rady a věřím, že příště se mi to s vaší pomocí podaří. Z vašich radmi vyšlo.
1/ Lze použít želatinu za studena
2/ Použít pudikový prášek přímo do tvarohu
3/ Vešlehat nějaký cukrářský, pekařský tuk nebo máslo do tvarohu

Já zašlehávám do tvarohu vanilkový pudink bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera. Má to tu výhodu, že okamžitě zahustí a tvaroh je ihned tužší. Určitě bude výhodný při plnění nějaké rolády, ty ale moc nedělám. Spíš peču záviny z listového těsta nebo koláčky. Jsem s tímto pudinkem spokojená.

Vašku, jestli taky můžu...když tvaroh nepeču, ale používám na krém "za studena", tak kupuju opravdu ten dražší, hutnější, není tak mokrý a vyšlehám s máslem - máslo pak hezky ztuhne...no a když ho chci na pečení, nebo do buchet, tak přidávám do tvarohu lžičku-dvě vanilkového pudinku - prášku, ne uvařeného :-)...spolehlivě ztuhne...

Václave jestliže použiješ tvaroh jako nádivku do piškotové rolády, zásadně nepřidávej mléko, jak je psáno u některých receptů.Tvaroh nejlépe večer dát do sítka nechat přes noc vykapat.Jestliže máš tvaroh řidší lze přidat želatinu, ale to by jsi musel tento tvarohový krém natřít na plát rolády a krém nechat chvíli zatuhnout, než začne želatina želírovat je tvaroh stále řídký, proto nechat zatuhnout.Já si myslím že i té nejzkušenější kuchařce při balení trochu vyteče, proto roládu nechat řádně vychladit,pak odkrojit první plátek, který ne zrovna nejlépe vypadá a pak už se můžeš chlubit svým vlastnoručním výtvorem.Ještě dodám, že při použití želatiny lze přidat trochu mléka;-);-)

podle mého záleží na tom,jak kvalitní tvaroh použiješ..pokud se ti zdá býti řídký,použij Želatinový přípravek za studena od Dr.Oetkera;-) nevzdávej to..tyhle moučníčky jsou lehké,dobrééé a téměř dietní:-8:-D:-D:yes:

Tvaroh mám rád do koláčů a buchet, ale nevím jak s ním zacházet do rolád a i řezů a podobně. Včera jsem se odhodlal dělat roládu s náplní tvarohu s kouskama meruňěk. Musím přiznat, že se mi nevedlo. Tvaroh je dost řídkej, různě vytéká a moc netuhne. Zkrátka nedá se nabídnout hostům. Líbí se mi např. "Míša řezy",s větší vrstvou tvarohu, nebo i další např "Mrož řezy" a pod. Snad si rozumíme. Jen si nejsem jistej a opravdu nevím jak postupovat, aby se povedlo i když dělám podle psaného návodu, nějak se mi to nevede . Co je v tom za fígl. Poraďte, nejraději v Moje vzkazy a nebo s kým jsem ve spojení přez SKYPE. MOC DĚKUJI.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 10 hodinami

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více