Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čím nejlépe vymazávat a vysypávat bábovkové formy

Dobrý den přeji a prosím o radu.Mám formu na bábovku z uhlíku ocelového a nevím jestli mám formu vymazat a vysypat moukou nebo mužů těsto nalít do formy bez mazání.Kdo má s tím zkušenosti budu ráda za každou radu.Předem děkuji.

LidaD: Tak to je fajn, že se už nemusíš trápit;-) Bábovka vypadá opravdu nádherně:yes: Jestli budeš péct podle zdejších receptů, bylo by fajn, kdybys fotečky vložila k danému receptu, autory to určitě potěší;-) Máš ji opravdu moc pěknou;-):yes::-K

Ha! Tak myslim, ze se ze mne diky vam vsem stane (aspon na par tydnu) babovkovy maniak. Vystrikala jsem formu olejem a vysypala trochu polohrubkou (hrubou tady nedelaji), po upeceni nechala babovku asi 15 minut vychladnout a pak jsem na dno babovky priplacla talir, obratila formu vzhuru nohama a babovka se vyklepla sama, jedna radost. ;-) Takze vsem moc dekuji za rady a ted se budu muset vrhnout na vyzkouseni vsech tech babovek, co jsou na Topreceptech k dispozici. Jeste jednou diky a peceni zdar! Zdravi, Lida

LidaD: Liduš, mám tuhle bábovku http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0015/n_p1070... a před pečením ji jen vystříknu olejem, podobným, jako dávala v odkazu srettka;-)

LidaD: Lidko, dej vědět, jak to dopadlo;-) Nejlepší by byla fotečka;-):-8:-*

Dobry den,

dekuji vam vsem mockrat za rady, tak ja se na to o vikendu vrhnu a uvidim, jak se zadari. Ted uz jenom vybrat jedu z tech krasnych babovek, co jsou tady popsany... Asi to budu muset udelat metodou totalne nahodneho vyberu. :-))

Preji vsem krasne pondeli a jeste jednou dekuji za rady.

Zdravi, LidaD

Dámy, když jsem v rámci sebeobrany přinucený péct tak vymazávám obyčejným prasečím sádlem a vysypu hr. moukou. Mám to po mamince.

Přesně tuhle sadu mám, rozprašovačem vystíknu olejem formu na pečení a pak rozetřu silikonovým štětcem, protože opravdu to olej nerozprašuje jen vystříkne malý proud oleje;-)

zizala: Tak ta sada z Lídlu je taková, že ta nádobka na ocet rozprašuje opravdu jemně - hlavně využiju na zeleninové saláty a ta na olej až tak moc jemně ne. Mohlo by to být jemnější:-( Měla jsem i z Tescomy a ta nádobka nerozprašovala vůbec nic, ani vodu, tak jsem ji vyreklamovala. Vrátili mi peníze, možná jsem měla jen smůlu na vadný kus.

Já bábovku vymazávám jen povoleným (změklým) máslem nebo Herou.
Na olej jsem si koupila v Penny Marketu nádobku s rozprašovačem, ale bohužel funguje jen na vodu nebo ocet, olej je asi moc hustý;-(
Takže je mi nanic:-//

srettka: No vidíš to.......Tak to je pak lepší než to vymazávaní tukem. Ani nevím, že je na trhu takový olej určený k těmto účelům. Já mám koupenou takovou sadu z Lídlu, jednu skleničku s rozprašovačem na olej a druhá je na ocet.Tak po ničem jiném nekoukám:-8 Díky za info;-) Mně se ale obyčejný olej moc neosvědčil, ten 100% tuk se mi zdá lepší, tak jsem jiný olej ve spreji nekupovala.

liduš, mě se naprosto a stoprocentně osvědčil olej ve spreji. mám taky hliníkovou formu a po vystříkání ti bábovka skoro zdrhne z formy.už se nic nevysypává moukou, či strouhankou.jen vystříkat!
je to fakt super a používám to i na dortové korpusy.koupila jsem v obchodním centru,v Tescomě. Ale myslím, že jsem jej viděla i v tescu,nebo globusu.
http://www.olejedokuchyne.cz/olejedokuchyne/eshop/...

LidaD: Ahojky, zmiňované formy neznám, ale já už dlouho používám na vymazavání forem 100% tuk Omega, vypadá takto http://www.potravinydomu.cz/produkt/3867-OMEGA-ztu... a vysypávám hrubou moukou a někdy i tím kokosem. Tuk je v lednici vždy dost ztuhlý, tak si kousek odkrojím a dám malinko povolit do mikrovlnky nebo se musí nechat v předstihu v teple. Formu dobře a důkladně vymažu a následně teda vysypu tou hrubou moukou. Ještě jsem někde vyčetla, že pokud je forma dost členitá, tak se nechá tuk povolit úplně do tekutého stavu, ale aby byl jen vlahý ne moc horký a mašlovačkou - peroutkou se forma vymastí a asi po mírném zatuhnutí vysype a nechá úplně ztuhnout.

LidaD:Nevím,třeba někdo poradí opravdu fígl,já používám Heru,nebo tekutou Ramu a strouhanku.Ať jsem měla bábovku skleněnou,nebo kameninu po mamce,tak se mi vždycky vyklopila.Když se jí potvůrce přece jen nechtělo,tak jsem ji po otočení na mřížku obalila mokrou utěrkou.

Dobrý den vespolek,
chtěla bych vás touto cestou požádat o dobré rady...
Koupila jsem bábovkovou formu Nordic Ware z hliníku. Máte s touto formou někdo zkušenosti a pokud ano, čím ji nejlépe vymažu a vysypu, aby se mi bábovka dobře vyklápěla? Já mám bohužel s bábovkami špatné zkušenosti, vymazávala jsem různé formy vždycky máslem nebo olejem a vysypavala polohrubou moukou, ale bábovce se pak nikdy nechtělo ven.
Vím, že někdo bábovku úspěšne vysypává kokosem, ale to je jedna z mála věcí, které můj manžel nejí, takže kokos použít nemůžu...
Byli byste tak laskavi a podělili se o své zkušenosti, nebo mi prosím poslali odkaz, pokud už jste tu tohle téma probírali, já jsem hledala a hledala ale nějak jsem to nenašla.
Děkuji mnohokrát a všem přeji hezký den.
Lída

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více