Morský cejn
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 6 hodinami
„Mleté maso “ Veruncicka, 4. 9. 2025 21:05
„Přání a gratulace“ mika59, 4. 9. 2025 19:35
Poslední příspěvky
„Dobry vecer , u nas byla kureci polevka , a vajickova…“ hazel, před 6 hodinami
„Pohodový večer všem. Včera jsme dojedli zapečené brambory…“ Nadja, před 10 hodinami
„Hezký den, u nás dneska vepřové nudličky na zelenině dušené…“ tara23, před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
23. 9. 2013 08:34
Tak som to zazil na vlastnej kozi. Tiez som vo stvrtok kupil tuto rybu. Po rozmrazeni sa "ozvala" akouci divnou vonou / smradom, ktory sa nestratil ani po 24 hod kupeli v mlieku a ani po upeceni. Maso bolo po 1.5 hod peceni stale huzevnate a pripominalo skor dlho varene kuracie prsia. Ale ten zapach zostal. Ani sme ho nejedli, slo to cele do kosa. Dal som zan v Careffoure v ZA, 6 eciek.
Na WEBe som nic nenasiel. Ani ci to ma tak citit, ani navod na nejaku specialu upravu.
Jano
17. 2. 2013 20:06
17. 2. 2013 14:42
dnes som prvý krát robil morského cejna...Nikdy som to nerobil a asi ani nejedol...no či nejedol, to na 100% neviem, mám pocit že niečo podobné som jedol na Cypre.
Skrátka, kúpil som mrazenú rybu a urobil podľa návodu - teda nič extra, očistiť, osoliť, okoreniť a upiecť v rúre. Výsledok ale bol nečakaný. Niečo tak aromatické som už dlho nejedol...žena sa toho ani nedotkla...
Otázka:
Tá prenikavá vôňa aj chuť je jeho normálna vlastnosť, alebo mi predali rybu ulovenú v ropnej škvrne? Alebo každý trochu normálny kuchár vie že sa to musí nejako namarinovať atď...?
Vďaka za odpoveď.
Ľubo