Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

tip nejen pro mladé začínající kuchařky

cathleen: jj, taky je zalévám olejem, když je dávám do lednice...a mimochodem, ten žloutek v olejové lázni si už hoví u mě v mrazáku...:-D Dám potom vědět, jak to dopadlo;-)

Žloutky míchám s moučkovým cukrem a zmrazím. Ale ne na dlouho, max 3 měsíce.

Danca: :-) pokud někdo zkoušet bude, měl by začít menšim množstvím - kvůli možnému zklamání.
Olejem se mají žloutky zalévat, pokud je chceme pár dnů držet v lednici - zabrání osychání žloutků na povrchu.

No, kazdopadně - pokud někdo vyzkouší a dá vědět, jsem moc zvědavá na výsledek ;-)

cathleen: možná tam hraje roli ten olej..? Chtělo by to vyzkoušet.
Já jsem samotné žloutky vcelku nezamzažovala, jen zbytek rozšlehaných vajec a ta jsem pak použila jako čerstvá, ale nikoliv ke šlehání.

Danca: nakoukla jsem, jen ze začátku....
....Pokud nám zbudou žloutky, můžeme je dát do skleničky, zalít olejem a dát do mrazničky. Po rozmrazení vyndáme žloutky z oleje a můžeme je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem.........:-?

Mrazili jste už někdy někdo žloutky vcelku? Já ano - po rozmrznutí má žloutek konzistenci hodně měkké gumy, co drží pohromadě. Rozhodně s ním nic neuděláte, ani nenašleháte :no::no:
Dokonce se o tom dá dočíst i v některých kuchařkách. Mrazit se dají jen bílky nebo celá, rozšlehaná vejce - pak žloutek netuhne. Taky vlastní zkušenost.

Takže tyto rady asi nebudou zcela spolehlivé.

radiator:souhlasím a dávám odkaz jako rozklikávací;-):http://stranky-anipin.webnode.cz/recepty/dobre-rad...

Při hledání na webových stránkách jsem narazila na odkaz týkající se pečení moučníků, koláčů, dortů....
Jsou tam dobré rady a vychytávky, aby se pečení podařilo.
Všimla jsem si, že mladé kuchařky mívají k některým receptům dotazy, které jsou nám zkušenějším kuchařkám zřejmé, tak jim možná tento odkaz pomůže.
stranky-anipin.webnode.cz/recepty/dobre-rady-k-peceni/

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou

„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39

Marie

Nejnovější recepty Více