tip nejen pro mladé začínající kuchařky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 5. 4. 2024 22:39
Poslední příspěvky
„magdalenka: Máš tady na tu drožďovou receptík??? Já už…“ Veronika.Hrozna, před 1 hodinou
„Zdravím dievčatá, u nás sa počasie strieda ako na hojdačke.…“ Julia Oskerova, před 5 hodinami
„Ahoj, u nás dnes rizoto, uhorkový šalát. Polievka od včera…“ magdalenka, před 7 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
12. 11. 2014 20:16
12. 11. 2014 20:02
12. 11. 2014 19:05
Olejem se mají žloutky zalévat, pokud je chceme pár dnů držet v lednici - zabrání osychání žloutků na povrchu.
No, kazdopadně - pokud někdo vyzkouší a dá vědět, jsem moc zvědavá na výsledek
12. 11. 2014 17:33
Já jsem samotné žloutky vcelku nezamzažovala, jen zbytek rozšlehaných vajec a ta jsem pak použila jako čerstvá, ale nikoliv ke šlehání.
12. 11. 2014 09:15
....Pokud nám zbudou žloutky, můžeme je dát do skleničky, zalít olejem a dát do mrazničky. Po rozmrazení vyndáme žloutky z oleje a můžeme je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem.........
Mrazili jste už někdy někdo žloutky vcelku? Já ano - po rozmrznutí má žloutek konzistenci hodně měkké gumy, co drží pohromadě. Rozhodně s ním nic neuděláte, ani nenašleháte
Dokonce se o tom dá dočíst i v některých kuchařkách. Mrazit se dají jen bílky nebo celá, rozšlehaná vejce - pak žloutek netuhne. Taky vlastní zkušenost.
Takže tyto rady asi nebudou zcela spolehlivé.
11. 11. 2014 17:09
11. 11. 2014 13:43
Jsou tam dobré rady a vychytávky, aby se pečení podařilo.
Všimla jsem si, že mladé kuchařky mívají k některým receptům dotazy, které jsou nám zkušenějším kuchařkám zřejmé, tak jim možná tento odkaz pomůže.
stranky-anipin.webnode.cz/recepty/dobre-rady-k-peceni/