tip nejen pro mladé začínající kuchařky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 29 minutami
„Úspěchy úspěšných...“ Nadja, před 5 hodinami
„Elektrický gril“ Lidabasilicum, 29. 5. 2025 19:05
Poslední příspěvky
„Příjemný večer všem hazel: tak jste si na roastbeefu…“ Nadja, před 18 minutami
„tara23: Věruš, objednáváme, ale tak 3x - 4x do měsíce. Jsme…“ MarcelaPa, před 51 minutami
„tara23: oni vymyslí všechno, ale, když to dovedou ochutit,…“ Jajajajaapaja, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12. 11. 2014 19:16
12. 11. 2014 19:02
12. 11. 2014 18:05
Olejem se mají žloutky zalévat, pokud je chceme pár dnů držet v lednici - zabrání osychání žloutků na povrchu.
No, kazdopadně - pokud někdo vyzkouší a dá vědět, jsem moc zvědavá na výsledek
12. 11. 2014 16:33
Já jsem samotné žloutky vcelku nezamzažovala, jen zbytek rozšlehaných vajec a ta jsem pak použila jako čerstvá, ale nikoliv ke šlehání.
12. 11. 2014 08:15
....Pokud nám zbudou žloutky, můžeme je dát do skleničky, zalít olejem a dát do mrazničky. Po rozmrazení vyndáme žloutky z oleje a můžeme je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem.........
Mrazili jste už někdy někdo žloutky vcelku? Já ano - po rozmrznutí má žloutek konzistenci hodně měkké gumy, co drží pohromadě. Rozhodně s ním nic neuděláte, ani nenašleháte
Dokonce se o tom dá dočíst i v některých kuchařkách. Mrazit se dají jen bílky nebo celá, rozšlehaná vejce - pak žloutek netuhne. Taky vlastní zkušenost.
Takže tyto rady asi nebudou zcela spolehlivé.
11. 11. 2014 16:09
11. 11. 2014 12:43
Jsou tam dobré rady a vychytávky, aby se pečení podařilo.
Všimla jsem si, že mladé kuchařky mívají k některým receptům dotazy, které jsou nám zkušenějším kuchařkám zřejmé, tak jim možná tento odkaz pomůže.
stranky-anipin.webnode.cz/recepty/dobre-rady-k-peceni/