Ořechové řezy (trvanlivé)

jahoda Kuchařka: jahoda

Moučníky , Řezy 30 názorů

Suroviny

Spodní/světlé těsto
20 dkg másla
20 dkg moučkového cukru třeme doběla
Potom zašleháme 8 žloutků nakonec lehce zamícháme
20 dkg polohrubé mouky s
1/2 prášku do pečiva
( rozetřeme na vytřený+moukou vysypaný plech)
Horní/ořechové těsto
(8 bílků ušleháme na tuhý sníh a přidáme)
30 dkg moučkového cukru
30 dkg pomletých ořechů
a nakonec 2 lžíce polohrubé mouky s
1/2 prášku do pečiva
(rozetřeme na světlé těsto)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Spodní těsto rozetřít pomalu, jde trošku hůř, na to nalít horní/ořechové a zvolna pečeme na 150-180°C asi 60 minut na klasickém uzavřeném plechu.

  2. Zkusíme špejlí na pár místech propíchnout, jestli se nelepí, je upečeno.

  3. Po upečení můžeme pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a čokoládou/citrónovou polevou.

  4. Poleva: 2 čokolády Ledové kaštany s 10 dkg másla rozpustit v horké lázni (nebo jakoukoli Vaši oblíbenou)

Poznámka

Rodinný recept.

Tyto řezy bez krému jsou hrozně trvanlivé, dělávám na vánoce i při jiných příležitostech dopředu a jsou pořád stejné.

Na vánoce/velikonoce je krájím na tenké 2cm pásky.

Horní vrstva je tmavá, ale kakao tam není. Je to díky ořechům..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 659 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechové řezy (trvanlivé)

  • rebeka rebeka

    krásný moučník:-8:yes::yes: a unikl mi:-//:-D;-)
    už jest uložen:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Bohužel,fotku na řezu jsem měla rozmazanou,tak jsem ji nedala.Ale řezy byly bezva.:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Jarmilo, jsem moc ráda za vyzkoušení a máš je jak malované:-). I za fotku na řezu bych byla ráda:-K Díky;-) Pokud nezmiznou, vydrží opravdu dlouho...

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Včera jsem vyzkoušela a je to výborné.Moc dobře se to dělá.Dík za recept a dávám bodík a fotečku.:yes::yes::-p:-))

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Děkuji za parádní receptík. Manžel bude v červnu slavit a tak se budou takovéhle řezy bez krému hodit:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Hano, dám Ti za pravdu, ale my jsme hodně čokoládoví. Babička to většinou jen pocukrovala;-).Každý si stejně upraví podle svých zvyklostí a chuti:-)

    Odpovědět

  • Hana Sample Hana Sample

    Moc dobre. Jen se mi zda, ze cokoladova poleva je uz trochu moc, zakryva se chut samotnych rezu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přiznám se, že ani já nesleduji dobu pečení. Koukám přes sklo do trouby a poznám to i podle vůně, jaká se vine bytem, kdy mám troubu otevřít a vyzkoušet špejlí. Horkovzduch mám taky, ale používám ho jen na maso, na pečení se bojím, je to nějak rychleji, nemám s tím moc zkušeností. No, pokud je někde v receptu uveden čas, snažím se ho respektovat, ale popravdě, kdybych ho měla respektovat pokaždé bez dívání do trouby, asi bych toho hodně spálila;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Papriko, tak to mě mrzí, že to tak dopadlo. Ale psát dobu pečení, myslím, nemá moc cenu (ani to nesleduji, koukám do trouby a zkouším špejlí). Mám horkovzduch, ale pokaždé ho také nepoužívám a navíc každá trouba peče jinak. Někdo peče na 150st., někdo na 200st. Ne všechno se mi vždy povedlo, než jsme si s troubou "potykali". No snad to ostatní kuchařky neodradí, to by bylo škoda.:-O

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jahůdko - bohužel nemáš v receptu uvedeno, jak dlouho se mají řezy pozvolna péct.:-( Pekla jsem je na 150°C hodinu a po rozkrojení jsou nedopečené. Asi příště musím trochu zvednout teplotu nebo dobu pečení, ale to už se mi nezdá při takové nízké výšce řezů. Manželovi to moc chutná, on totiž miluje nepečené cukroví a moje buchta je bohužel trošku mazlavá:-(:-( Přidávám ti sem fotku. Polevu jsem udělala stejnou jako máš ty, jak říká Marek - hadí kůži. ;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Zastelu děti a jdu je udělat;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    pro Papriku: na vánoce pokapu rumem, na velikonoce citronem, ale marmeládou v každém případě pokaždé! Dělám legraci s rumem+citronem, ale napsala jsem varianty, když někdo nechce rum kvůli dětem... Pokud někdy nebudeš vědět, co péct, tak je zkus, nebudeš zklamaná. I po několika dnech nejsou vůbec suché, asi tou ořechovou vrstvou...;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O Jůůů, tuhle nádheru jsem nějak přehlídla :-8:-p:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jahodo - to jsou krásné řezy a hlavně se mi líbí, že jsou bez prořezávání. Už jsme tu několikrát probírali, jak to neumíme rovně, že?:-8:-8:-8
    Dotaz - pokapeš to rumem, citronem a pomažeš marmeládou ... to jako postupně všechny 3 věci nebo si mám z toho vybrat? Možná se ptám blbě, ale já někdy hůř chápu :-8 :-D:-D

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas

    :yes::yes: takové řezy do zásoby to je věc!!!!:-)):-)):-)) Super recept ukládám a posílám bod:-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: orechove rezy vánoční ořechové řezy recepty na trvanlivé svatební cukroví trvanlivý moučník ořechova buchta trvanlivé moučniky ořechové pásky trvanlivý krém trvanlivý krém do cukroví trvanlivé krémy trvanlivá buchta vánoční ořechové řezy na plech ořechové řezy na plech trvanlivý krém do ořechů ořechové řezy cukroví ořechové řezy recept trvanlivé krémy do cukroví řezy bez krému orechove řezy s marmeladou ořechové vánoční řezy

Zapomněl/a jsem heslo