KERAMICKÉ NOŽE

Seřadit dle: Nejnovějšího Nejstaršího
Řadit: od nejnovějšího   od nejstaršího  

1 2 3

  • Luckky2102 Luckky2102(neregistrovaný)

    Ahojky, pokud vybíráš keramické nože, asi si chce nejdřív trochu promyslet na co je budeš používat. Moje zkušenost: na zeleninu super, ale s masem občas válčíme, jeden nůž se nám dokonce při vykosťování podařilo zlomit - to ale nebyla chyba nože.
    Nakupujeme zde: http://www.zelezarstvi-urotta.cz/vareni-1/krajeni/... tak třeba jako inspirace pro další :-)

    Odpovědět

  • isabela.krasna isabela.krasna(neregistrovaná)

    Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěla bych vědět, zda máte někdo zkušenosti s těmito noži: https://www.dommo.cz/Keramicke-noze-291/3dilna-sada-keramickych-nozu-LINAZA-II? Na keramické nože jsem slyšela zatím jenom chválu, takže bych je chtěla vyzkoušet. Děkuji za rady.

    Odpovědět

  • mmm mmm(neregistrovaný)

    Lidi si neuvědomují často, že nejhorší pro nože je krájení na tvrdém, na plechu, na porcelánovém talíři. Všechno krájet na prkýnku a na talíř nebo plech vzít na koláče zoubkovaný.

    Odpovědět

  • Musím se k vám přidat, teda ne já, nýbrž dcera - té jsem koupila 3 v sadě před 2 lety k vánocům a teď o vánocích se jí zeptala, jak se jí s nima pracuje. Řekla, že už nejsou a příště ať takové šmejdy nekupuju (taky nebyly zrovna nejlevnější), že dávaj přednost oceli.
    :-/:-/

    Odpovědět

  • Mám ty stejné špatné zkušenosti s keramickými noži:-( dostala jsem sadu k polokulatinám od kamarádek, přála jsem si je, dostala jsem je a taky nebyly nejlevnější.... nejen že se tupily, ale po krájení anglické, ve které byly zbytky chrupavčitých konců žeber jsem měla nože keramické, s přídomkem "zubaté". Už je nemám a ani je už nechci:-//:-//. Zůstanu dál u kvalitních ocelových, které mi nabrousí soused přes ulici;-)

    Odpovědět

  • casino: presne rovnaké skúsenosti mám aj ja. Mám len 1 keramický nôž a nereže sa mi s ním tak dobre ako s kvalitnými oceľovými. Používam ho preto dosť málo.
    Inak, vitamín C nič nestupí, nože sa tupia trením o iný materiál. A čo sa týkla straty vitamínov pri rezaní, tie sú zanedbateľné. Oveľa viac vitamínov sa stráca státím na vzduchu a svetle, príp. v teple.

    Odpovědět

  • Luda:mám ty samé zkušenosti;-)

    Odpovědět

  • Luda Luda(neregistrovaná)

    ahoj, v rodině jsem vystřídali již 3 keramické nože různých značek a musím říct velké zklamání. Nevidím na nožích nic positivního, krom toho, že jsou na začátku ostré, dobře pokrají zeleninu. Časem se začnou tupit a ta křehkost a náchylnost k zlomení, no to je kapitola sama pro sebe... Raději bych doporučoval zainvestovat do kvalitního ocelového nože a provádět pravidelnou údržbu (http://www.jatagan.eu/clanky/jak-na-udrzbu-nozu). Při několikaletém používání poznáte ten rozdíl.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Mám zkušenost jako radulik: 12.06.2011 17:03:52
    Asi před 15 lety jsem si udělal radost a koupil si tyto nože http://kuchynske-noze.heureka.sk/wusthof-culinar-s...
    Asi před 5 lety jsem si koupil nože keramické; taky nebyly za hubičku... Můžete hádat, které mi dnes slouží:-))
    Ony ty keramické se také otupí, ale doma si je málokdo dokáže nabrousit... A posílat je kamsi k odborníkům? Kdo z vás to tak dělá:-?

    Odpovědět

  • JohankaDl JohankaDl(neregistrovaný)

    Já nevím, jestli to mám vsugerované, ale prostě jsem s keramickými noži absolutně spokojená (a myslím, že dost kvalitní - http://www.vetroshop.cz/3dilna-sada-keramickych-no...) a především zelenina se mi s nimi krájí o dost líp.

    Odpovědět

  • Mahulena2 Mahulena2(neregistrovaný)

    Ahoj, já jsem si pořídila taky keramické nože a jsem maximálně spokojená. Je fakt, že při pádu se může zlomit ale ten pocit, že to neovlivňuje chuť jídla je super :-)

    Odpovědět

  • Já mám keramický nůž "jen" jeden a bohatě mi stačí. Používám ho pouze na ovoce a některou zeleninu, krájí se s ním krásně a netupí se. (Vitamin C obsažený v ovoci a zelenině rozkládá ocel - tupí klasické nože).
    Doporučím nůž se zaoblenou čepelí - ty špičaté se na konci rády lámou :-!

    Odpovědět

  • taky přidám zkušenost. Keramické nože jsme dostali k vánocům od rodičů, drahé značkové. Nijak z nich nejsme odvázaní, manžel se o "obyčejné" nože pravidelně stará a brousí je a když porovnám, tak žádný markantní rozdíl nevidím. Osobní poznatek - kdo je zvyklý se o své klasické nože starat, bude keramickými asi zklamán.. Navíc, ta omezení - nesmí spadnout, pozor na kosti a zmrzlé maso..:no:

    Odpovědět

  • Je pravda,že jsou opravdu ostré....už jsem si zařízla do prstu a dost blbě se to hojí :-))

    Odpovědět

  • Jsem četl pár negativních věcí na keramické nože,ale nenechal jsem se odradit a do dnes si nemohu tento krok vynachválit.Objednal jsem si keramické nože Onix www.toscada.cz/Tramontina/55/984 a jsem nadmíru spokojen.Stále krásně ostré,perfektne se drží v ruce.Mohu jen doporučit.

    Odpovědět


Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Chcete si povídat? Přispějte do diskuze

Zapomněl/a jsem heslo