Bílkové tyčinky s čokoládovou náplní

Suroviny

Bílkové těsto:
6 bílků
30 dkg práškového cukru
tuk na plech
mastný papír
Náplň:
(6 žloutků)
20 dkg práškového cukru
1 vanilka
10 dkg čokolády na vaření
25 dkg másla
4 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Samotné bielky vyšlaháme nad parou, až sa tvoria snehové hrudky, potom po častiach pridávame cukor a znovu dobre prešlaháme. Potom dáme bielkovú penu do vrecúška a na dobre vymastený mastný papier nastriekame približne 7 cm tyčinky.

  2. Sušíme ich asi pri 70-80°C asi 60-80 minut.

  3. Krém: 6 žĺtkov s cukrom a vanilkou vyšľaháme nad parou do zhustnutia, pridáme rozlámanú várovú čokoládu, znovu dobre vymiešame a pridáme 4 lyžice kakaa, necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme vyšlahané maslo, spolu dobre premiešame.

  4. Vychladnuté bielkové tyčinky spájame s čokoládovou plnkou a dobre vychladíme.

Komentáře k receptu Bílkové tyčinky s čokoládovou náplní

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Ten sníh mi vyšel hodně tekutý, těžko se tyčinka ukončovala, někdy je mám spojené, smůla.. fakt je, že pusinky a spol jsou pro mě vždy sázka do loterie, i když znám všechna možná pravidla s dělala jsem snad milionkrát...na druhou stranu daří se normální křehké pusinky, i když třeba nedrží tvar..ale tohle, nakolik to celkem tvar udrželo, je tragédie.. přes dvě hodiny v troubě a pořád měkká pěna, trochu jsem přidala teplotu a teď je to už hnědé a mazlavé,co zalepí zuby raz dva. Divila jsem se,na co tuk na plech,nikdy s pusinkama problém nebyl, ale tohle fakt z papíru nejde:-D. Asi má chyba, říkám si,zda není 50g cukru na bílek málo, ale to by se pak nepovedlo nikdy nikomu.

    Odpovědět

  • Pandula Pandula

    Mohu se zeptat... můžu dát místo cukru umělé sladidlo? :-?:-K

    Odpovědět

  • karolína karolína(neregistrovaná)

    prosím vás odhadom asi kolko kúskov z tejto dávky vyjde?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hanahcotton: Já to narvu do mrazáku a vyberu jen málo ,co se právě sní !

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Mám trochu dilema a stejnou otázku jako Magdalenka. Jak dlouho toto cukroví může vydržet, bílkové cukroví musí po naplnění navlhnout a rozpadnout se :-//

    Odpovědět

  • amalia amalia

    Robila som ich dnes, sú skvelé +1:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ty bílky se nechají vystydnout nebo se pečou teplé?:-(

    Odpovědět

  • janusa janusa

    mnamka na první pohled:-8:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tohle miluji!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jitka B Jitka B

    Nádherné :-p, posílám bod:yes:.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Paprika Paprika

  • kucerova45 kucerova45

    vypadají nádherně,letí bodík:yes::-):-K

    Odpovědět

  • lída lída(neregistrovaná)

    nádhera, jsou luxusní, no k sežrání...

    Odpovědět

  • :-)u nás dlho nevydržali ale boli v chladnej komore:-):-):-):-):-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: čokoládová náplň bílkové pečivo bílkové cukroví čokoládové trubičky na dort čokoládová naplň do dortu recept na čokoládovou náplň cokoladova napln do cukrovi čokoládové tyčinky na dort vánoční pečivo z bílků ořechové tyčinky recept čokoládová náplň recept čokoládová nápln do trubiček cukroví z bílků ořechové trubičky s náplní bramborové pusinky karolína bilkova buchta náplň do listových trubiček snehove tycinky bílkový krém do cukroví bílkový dort