Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka vařená opačně

Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na této si jistě pochutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

31. 3. 2019 19:00

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 078 kJ / 736 kcal
Bílkoviny37,79 g
Tuky21,48 g
Vláknina34,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy82,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Množství zeleniny je orientační, může se zvolit kombinace a množství jakékoliv. Polévku musíme občas promíchávat. Polévka tím, že se jíška déle vaří, je velice jemná. Můžeme nakonec přidat oříšek másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Dvor. Petra Dvor.

12. 3. 2022 12:47

Polévka je rychlá a dobrá. Děkuji <3

Tonja

25. 5. 2021 10:15

mika59, maris: Napadlo mě také to, co maris. Také dělávám jíšku na začátku a připadá mi to normální, ne obrácené. U takové zeleninové polévky ještě před přidáním mouky dám zeleninu a orestuji ji, polévka je pak silnější a voňavější.
casino: Nezlob se, ale já vidím mezi jíškou a záklechtkou dost podstatný rozdíl. V jíšce je mouka osmažená a teprve dodatečně v polévce provařená, použitím záklechtky je v polévce jen mouka uvařená. Zkus si někdy udělat obojí a rozdíl poznáš, polévka s jíškou je fajnovější.

Marie Svarcova Marie Svarcova

11. 8. 2020 09:11

:yes::yes: U některé polévky také dělám napřed jíšku, jako vždy moc pěkný recept a krásná prezentace ( super talíř:yes:) Hezký den

Ivana Ch

5. 5. 2019 16:45

Tak já u každé polévky nejdřív udělám jíšku, pak přidám ostatní a vařím dál. Dělám to tak co jsem vdaná.Ještě bych dodala, maminka doma měla nadělanou jíšku dopředu, vždycky trochu naškrábala do polívky. Já když se vdala tak jsem nevěděla kolik jí tam dát, začala jsem proto nejdřív si udělat jíšku a pak vařit dál

maris maris

1. 4. 2019 06:17

mika59: není důvod, proč bys ji měla mazat;-), je dobře, že jsi tento způsob zvolila a když ho použiješ i u jiných zahuštěných polévek, uvidíš, že budeš spokojená.;-):-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2019 23:51

Dělám to od jisté doby stejně tak, jako ty, Milado. Jak píšeš, jíška je skvěle provařená. Vařím tak i zelí. Od základu - cibule, mouka, zelí a pak provářím.;-)

casino casino

31. 3. 2019 21:37

"Polévka, tím, že se jíška déle vaří, je velice jemná."
No, tady mi přijde přání jako otec myšlenky :-D
Zásmažka, tedy RESTOVANÁ mouka, podle rcp posléze cca 30 minut vařená, je podle mých zkušeností zbytečně dlouhá doba.
U záklechtky (zátřepky) se běžně uvádí 20 minut následného vaření, ale mám odzkoušeno že i pouhých 10 minut je dostačujících :-)
***
Někdy ani nelze jinak, než mouku vařit od samého začátku: https://www.toprecepty.cz/recept/38320-okurkova-po...

mika59 mika59

31. 3. 2019 20:27

maris: No já znám polévku vařit zeleninu a jíšku až na konec..a provařit..ale tady je první dobře provařená jíška a v ní pak zelenina postupně ...jestli ne ..smáznu, není problém..

tejaja tejaja

31. 3. 2019 20:21

U nás sa takto robí zemiaková alebo karfiolová polievka, ak má byť zahustená múkou.;-)
.

maris maris

31. 3. 2019 19:32

Určitě je výborná:-), já jen nerozumím, proč opačně ? Jak bys ji chtěl dělat jinak ? Když by se nejdřív vařila zelenina a později by se k ní přidala jíška, tak než by se ta jíška provařila, zelenina by mohla být na kaši. ;-) Já ji vařím vždycky takhle, proto jsem se pozastavila nad tím, proč opačně;-):-) je to tak i jednodušší:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zeleninová polévka zeleninová polévka recept zeleninove polevky recepty na polevky polévka zeleninová vaření zeleniny vařená polévková zelenina vařená polévka vařená zelenina recept vařená zelenina recepty kmin do varene zeleniny zeleninová polévka ja zeleninová polévka na másle

Suroviny: brokolice, mrkev, pórek, cibule, česnek, kedlubna, brambory, hrášek mražený, máslo, mouka hladká, vývar masový, kmín celý, pepř mletý, sůl, bylinky, máslo

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka vařená opačně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rDVk