Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkový džem

Já používám Gelfix 3:1 , to znamená že na kilo ovoce se dává 350g cukru;-);-);-);-) Tak, že já bych to tak jak Ti radí Hosta, převařila a přidalal cukr i ten Gelfix;-);-);-);-)

Zdeňka Brnková: obávám se, že ses chytla dost špatného receptu, navíc jsi asi nepřečetla komentáře, které ho kritizují. Ale nevěš hlavu, máš jen práci navíc - máš dvě možnosti. Buď to celé vyklopit zpět do kastrolu, ochutnat, zda není málo sladké (na 4 kg meruněk se mi zdá 1 kg cukru dost málo, ale asi to dohání ten gelfix 3:1) a vařit a míchat, dokud nezhoustne nebo přidat pokud není přeslazené 1/2kg želírovacího cukru super 3:1 a vařit a míchat:-D podle návodu. Znovu vypař sklenice, řádnou zkoušku na zmrzlý talířek a mělo by být OK. Taky se mi to jednou takhle povedlo:-))
Můžeš klidně týden počkat, do druhého dne je brzo na posouzení, zda zhoustlo či ne, to může později
Na čtyři kg meruněk měly být ty sáčky pravda asi tři

Zdeňka Brnková: měla byste uvést, podle kterého receptu jste džem dělala. Podle Vašich údajů, se mi zdá, že podle tohoto, když tak uveďte ten správný recept:
http://www.toprecepty.cz/recept/5473-merunkova-mar...
Ten recept není napsaný dost dobře a srozumitelně, píšou to i kuchaříčci v komentářích. Na druhou stranu - když zkouška dopadla dobře a ztuhlo to, tak nechápu, proč by to neztuhlo ve sklenici?

Zdeňka Brnková

26. 7. 2015 13:13

Podle Vašeho receptu na netu top recepty.cz jsem udělala meruňkový dřem v poměru 4kg meruněk,1kg cukru, 1balíček gelfix extra 3ku1.Po přečtení návodu na gelfixu se mi zdálo málo balíčků gelfixu na 4kg meruněk by měli být 4 balíčky.Nicméně jsem postupovala dle vašeho receptu a a na 4 kg meruněk použila 1 balíček gelfixu.
Omyté a vypeckované meruňky jsem v sekači rozsekala na pyré přivedla k varu přisypala rozmíchaný gelfix se 2 lžícemi cukru povařila 5minut pak přisypala zbytek cukru a vařila 10 minut.Stále míchala a horké plnila do nahřátých skleniček.Uzavřela otočila na 10 minut dnem vzhůru.Želírovací zkouška vypadala dobře ,problém je v tom, že do druhého dne mě to neztuhlo.Co mi poradíte s tím udělat aby to ztuhlo?:-(( Jsem docela zklamaná myslela jsem si že to jsou vyzkoušené a zaručené recepty,stálo mě to nějaké peníze a výsledek je takový jak jsem napsala. Děkuji Zdenka

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více