Meruňkový džem
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 4 hodinami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 15:05
„Recept na piškot“ Veronika.Hrozna, 11. 10. 2025 14:09
Poslední příspěvky
„hazel: Stáni JanaPa,sem chodí,ale nepíše je to škoda,také…“ Simona Skolakova, před 4 hodinami
„tara23: tak se zabíjačkou to máme stejné - rypáček, ouška a…“ Nadja, před 4 hodinami
„Jajajajaapaja: biskupy - hezky upečené jsou velká…“ Nadja, před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
27. 7. 2015 06:50
26. 7. 2015 21:20
Můžeš klidně týden počkat, do druhého dne je brzo na posouzení, zda zhoustlo či ne, to může později
Na čtyři kg meruněk měly být ty sáčky pravda asi tři
26. 7. 2015 12:35
http://www.toprecepty.cz/recept/5473-merunkova-mar...
Ten recept není napsaný dost dobře a srozumitelně, píšou to i kuchaříčci v komentářích. Na druhou stranu - když zkouška dopadla dobře a ztuhlo to, tak nechápu, proč by to neztuhlo ve sklenici?
26. 7. 2015 11:13
Omyté a vypeckované meruňky jsem v sekači rozsekala na pyré přivedla k varu přisypala rozmíchaný gelfix se 2 lžícemi cukru povařila 5minut pak přisypala zbytek cukru a vařila 10 minut.Stále míchala a horké plnila do nahřátých skleniček.Uzavřela otočila na 10 minut dnem vzhůru.Želírovací zkouška vypadala dobře ,problém je v tom, že do druhého dne mě to neztuhlo.Co mi poradíte s tím udělat aby to ztuhlo?