Domácí chleba Mirečka

Emine Kuchařka:

Doba přípravy: kynutí+příprava cca 12 hod, pečení 30 minut PT12H30M PT0H30M PT12H00M 1 bochník Slané pečivo 16 názorů

43

Suroviny

1 kg hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
3 lžičky soli
4 lžičky drceného kmínu
Přidat 3 hrnky vody a promíchat !!!
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, podle chuti lze přidat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky...

  2. Těsto zakrýt utěrkou a nechat 8-12 hodin kynout podle teploty, kde stojí mísa a nebo jak se komu chce čekat:-) Ideální nechat to přes noc. Půl hodiny před vypršením doby kynutí, dát do trouby nádobu i s víkem a troubu nastavit na 230°C, aby se dostatečně nahřála.

  3. Do horké nádoby s víkem ((pekáč, zapékací miska) pak přendat těsto. Nádoba se nemusí nijak vymazávat, stačí podložit pečicím papírem.

  4. Péci 30min při 230*C uprostřed trouby, sundat pokličku a dopéct ještě 15min.

Poznámka

jeden bochník Vám nebude stačit :-D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chleba Mirečka

  • Emine Emine(autorka receptu)

    Rosta: o klasickém objemu cca 250-280 ml :-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Kdo chce psa bít,hůl si najde....mě vůbec nevadí když je recept víckrát a s úpravami,naopak,mohu ty varianty pořádně porovnat..poměr surovin,co kdo obměnil apod.....Tenhle chleba je fakt moc dobrý,peču i kváskový,peču i chléb v domácí pekárně a tenhle je bezva,pokud s tím má někdo problém,ať to prostě po přečtení surovin přeskočí a hotovo :-p :yes: <3

    Odpovědět

  • Rosta Rosta(neregistrovaná)

    Ahoj...prosím o radu...hrnek vody o jakém obsahu? ono není hrnek jako hrnek.

    Děkuji

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Emine:Nenechej se otrávit,recepty dávejte dál:-K

    Odpovědět

  • Emine Emine(autorka receptu)

    Marie: Bohužel odrazuje mě to a za chvíli to tu bude jen a jen pro dokonalé :-(

    Odpovědět

  • Emine Emine(autorka receptu)

    No ono opravdu bude pro příště lepší nic nepřidávat. Nebo se podívat jinam, kde ho za údajnou chybu nebude nikdo kamenovat. Sice jsem tu 3 roky registrovaná a často jsem to tu nevyužívala. Proto mě to hned nenapadlo. Co se týče receptů, moc vařit atd neumím, proto jsem se mohla domnívat, že recepty jsou rozdílné byť v nějakém detailu. A upravovat už stávající recept bych si netroufla..
    Promiňte mi, že jsem se vůbec chtěla pochlubit s něčím, co mi udělalo radost, že se mi to hned povedlo.. Příště se na to vykašlu..;-(

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    marie: Co je moc, to je moc.....

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Holky to vůbec nevadí,že podobný chlebík tu je.Každý recept je tu vítaný.Buďte rády,že jsou tyto stránky v oblibě a nekritizujte.
    Takovou kritikou kuchařinky jen odradíte od dalších receptů.:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Emine:Chlebík sa ti vydaril, je krásny a skvelý.
    Je pravda, že už tu recept je. Si tu zaregistrovaná tri roky, z toho by sa dalo usudzovať, že tu nie si nováčik a vieš, ako to tu chodí. Že je treba vyhýbať sa duplikátom, hoci sem-tam sa to podarí aj skúsenejším TOPákom. Je naozaj treba používať vyhľadávač pred pridaním receptu, aj ty sa to naučíš, ak budeš chcieť.
    Všimni si, prosím, pri formulári na pridávanie receptov majitelia webu napísali:"Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."

    Odpovědět

  • Emine Emine(autorka receptu)

    Ivča: Páááni vy jste mi ale znalá a dokonalá... hmmm blahopřeji. Víte ale pro mě to novinka byla a hlavně mám radost, že se mi povedl, jsem totiž vařící a pečící antitalent.. Mohu taktéž okouknout váš profil a recepty? :-?

    Odpovědět

  • Emine Emine(autorka receptu)

    Hanča :No vida a já si myslela, že tu není inu, prostě mi ten recept líbil, chlebík vyšel a chutnal, tak jsem nikde nešmejdila a chtěla se s ostatními podělit o to. Sorry že nejsem chytrá jako vy a peojíždíte před vložením svých receptů všechny ostatní. A mohla bych se kouknout na váš profil a recepty?:-?

    Odpovědět

  • Hanča Hanča (neregistrovaný)

    Takových chlebů (bez hnětení) je tu několik, ale každý si ho trošku upraví podle svého, tzn. podle své chuti upraví množství soli, kmínu, zrniček, druh mouky, atd. Navíc v původním receptu je mouka a voda v poměru 1 : 1,5 , což je vychytané. Tenhle recept už tu prostě neměl být. :no:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Ivča:Proč?Umíš lepší?Tak se pochlub paní neregistrovaná:-//

    Odpovědět

  • Jana Mašindová Jana Mašindová(neregistrovaný)

    Ivča:Nechápu proč ten smajl s kyselým obličejem a palec dolů. Chlebíček se povedl, srdce se na něj směje. :-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Chleba bude dobrý, ale - je tu téměř shodný recept, jen s přidáním octa. Příště se mrkni do vyhledávače, aby se recepty neopakovaly ;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pečeme s láďou hruškou pečeme s láďou hruškou chleba pečeme chleba s hruškou domácí chleba v zapekací míse domaci chléb kynutí přes noc recepty.vareni.cz chleb-bez-hneteni domácí chleba kynuti pres noc chléb kynutý přes noc vaření s ládou hruškou chleba pečeme chleba s ládou hruškou recepty.vareni.cz chleba bez hnětení domácí chleba do trouby chléb kynutý 12 hod chleba kynutý přes noc vaření s hruškou domácí chléb chleba s láďou hruškou vareni s ladou hruskou domaci chleba s ladou hruskou pečeme s láďou hruškou chleba bez hnětení domácí kynutý chléb 10-12 hod

Zapomněl/a jsem heslo