Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou
„Mleté maso “ Veruncicka, před 21 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 23 hodinami
Poslední příspěvky
„Jajajajaapaja: já nechci nic, chci zachovat chut hrušek.…“ tara23, před 1 hodinou
„Dobry vecer, ted jsem dodelala mexicke guacamole a vecer…“ hazel, před 1 hodinou
„tara23: já do nich přidávám badyán, skořici, hřebíček ,…“ Jajajajaapaja, před 1 hodinou
3. 1. 2009 16:33
3. 1. 2009 15:35
3. 1. 2009 13:12
3. 1. 2009 12:58
3. 1. 2009 11:51
3. 1. 2009 11:41
3. 1. 2009 11:35
3. 1. 2009 10:53
3. 1. 2009 10:46
3. 1. 2009 10:22
Žížalko, vzkaz jsem četla a určo na tebe s kváskem budu myslet
A k receptu tejaji (jj, četla jsem, žes to nezkoušela):....Kvások je hotový, keď sa už nedvíha a má intenzívnu kyslú chuť a vôňu.......
Kvásek se zdvíhá pořád!Nakrmíte, kvasinky začnou baštit a vyrábět plyn, který kvásek zdvíhá (když do něj "hrábnete", má normální díry jako kynuté těsto). Po určité době začne kvásek klesat (je hladový, tak zas nakrmit a tak pořád dokolečka). Do těsta přidávám kvásek asi hodinu (a víc) po nakrmení.
Chutná jako citrónová šťáva smíchaná s moukou a kysele voní.
Jůů, myslela jsem, že tu s vámi chvíli vydržím,
3. 1. 2009 10:04
3. 1. 2009 10:04
Prvý deň dáme do 7 dl skleneného pohára na zaváranie niečo menej ako do polovice redšie cesto . Pohár prikryjeme priedušnou tkaninou, napr. gázou, a postavíme ho niekde na teplé miesto. Cesto je zamiešané len z vody a takej múky, z ktorej budeme piecť chlieb.
Druhý deň toto cestíčko len premiešame lyžicou. Tretí deň pridáme jednu lyžicu múky a cesto opäť s múkou premiešame. Štvrtý deň cesto, ktoré sa už začína dvíhať a kvasiť, opäť premiešame. Na piaty, prípadne ďalší deň cesto, resp. už kvások znovu premiešame. Kvások je hotový, keď sa už nedvíha a má intenzívnu kyslú chuť a vôňu.
Kvások môžeme potom použiť buď okamžite na prípravu chleba, alebo ho prikryjeme viečkom a uložíme do chladničky, kde vydrží niekoľko týždňov.
3. 1. 2009 08:56
3. 1. 2009 08:44
Kvásek jsem dělala podle rec., který dala Merylas, pak mě to přestalo bavit a vyhodila jsem ho. Ale v srpnu 2007 jsem kus dostala od kámošky a tenhle kvásek POŘÁD ŽIJE a daří se mu dobře. Až venku přejdou mrazy, klidně ho můžu kus komukoliv poslat poštou
Chleby s kváskem jsou chutnější (nejsou to "buchty"), míň se drobí, krajíce jsou pružnější a chleba dýl vydrží dobrý.
A já mizím....
3. 1. 2009 05:48
Předchozí 1 … 31 32 33 34 35 … 49 Další