Zdravé snídaně pro nejmenší
4. 10. 2016 Tipy a triky
To, že je vyvážená snídaně nezbytnou součástí zdravého jídelníčku, vědí všichni dospělí. Horší je to však s dětmi – ty je po ránu někdy velmi těžké udržet u stolu. Když jim však připravíte chutnou, zábavnou a zároveň zdravou snídani, jistě si budete ráno všichni užívat.
Toasty
Je všeobecně známo, že si děti rády hrají, a to i s jídlem. Místo klasického toastu jim naservírujte toastové tyčinky, které je zaujmou svým hravým tvarem. Navíc si je mohou snadno namáčet například v marmeládě, čokoládě či ovocném pyré.
Smoothies
Pokud vás ráno tlačí čas, připravte celé rodině koktejl plný živin. Smoothie je zdravým startem nejen pro dospělé, ale i pro děti. Volbu surovin přizpůsobte chutím vašich nejmenších. U dětí obvykle vede jogurt s jahodami a banány.
Mini-muffiny
I pečené moučníky mohou být velmi zdravé – stačí upravit volbu surovin. Například těsto na muffiny můžete vylepšit pohankovou moukou, medem, ovesnými vločkami, ovocem, oříšky a dalšími dobrotami. Když před děti naservírujete takovou lahůdku, určitě se po ní jen zapráší. Děti také ocení, když je do pečení zapojíte a dovolíte jim podílet se alespoň na konečném zdobení.
Banánové palačinky
I díky sladkým palačinkám můžete do dětí dostat spoustu ovoce. Do těsta na palačinky přidejte na plátky nakrájený banán. Hotové palačinky pak ozdobte lesním ovocem a namísto cukru použijte med.
Ovocný pohár
Každé dítě miluje poháry. Zapomeňte však na nezdravé varianty se šlehačkou a zmrzlinou. Jogurt v kombinaci s müsli a jahodami dětem zachutná stejně. Dejte si záležet na prezentaci – také děti totiž jedí i očima.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Jak na zdravé vánoční cukroví. Nebojte se netradičních surovin. Výsledek vás překvapí!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 4 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 7 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 8 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Komentáře