Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 48 minutami
„PAMĚŤ“ DavidF, 16. 10. 2025 15:05
„Recept na piškot“ Veronika.Hrozna, 11. 10. 2025 14:09
Poslední příspěvky
„Hezký den dnes zeleninová polévka a sekaná s bramborem😋“ Simona Skolakova, před 27 minutami
„Zdravím dievčatá, u nás je pod mrakom, ale bez dažďa. Bola…“ Julia Oskerova, před 17 hodinami
„Pekný deň, dnes sa u nás dojedala hŕstková polievka a ešte…“ magdalenka, před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7. 7. 2009 13:43
7. 7. 2009 13:39
7. 7. 2009 13:37
7. 7. 2009 13:31
Čínani sice udí za horkého kouře, oheň na plno a já chápu tvou obměnu s ohledem na vlastní byt
7. 7. 2009 13:14
7. 7. 2009 13:13
7. 7. 2009 13:10
7. 7. 2009 13:09
V čínské kuchyni se používá tepená úprava pokrmů způsobem sün (což je ono uzení), to ano, ale číňani pro tento způsob používají starší hrnec, určený pouze pro tyto účely.
Do hrnce dají dřevěné piliny (spíš možná hoblinky?) smíchané s různým aromatickým kořením a bylinkami, nad to drátěný (ne dřevěný) rošt, na rošt předem připravenou potravinu a to celé na prudký oheň. Piliny začnou silně dýmit a dodávají pokrmu uzenou chuť a barvu. Vyuzené ještě dál upravují. Co je ale podstatné, dělají to venku.
Když se udí doma, musí se hrnec neprodyšně přikrýt (přiznávám, že neprodyšně hrnec přikrýt neumím) a doba uzení se tím krátí (neuměla bych odhadnout).
Pokud bych měla neodolatelnou touhu získat zkušenosti se způsobem úpravy Jün, zkušenosti bych sbírala na chalupě na zahradě
7. 7. 2009 12:24
7. 7. 2009 12:19
Údené kuracie prsia
Do panvice wok dáme čajové lístky, sušenú bazalku a tymián. Keď začnú dymiť, vložíme drevený rošt ( šikovný manžel ho vyrobí za pár minút ) a naň položíme kuracie prsia a necháme 10 minút údiť. Prsia potom pripravujeme podľa chuti.
Ja na woku mriežku nemám, tak pre mňa platí tá možnosť v zátvorke
7. 7. 2009 12:18
7. 7. 2009 12:14
7. 7. 2009 12:11
Nechci dělat chytrou a říkat něco, co třeba dávno víš - ale třeba někdo jiný ne: Wok je vymyšlen hlavně pro systém rychlého smažení, s tím, že jak má poměrně malý průměr dne, kousky, které jsou v centru se smaží, kousky, které jsou hotové, dáš na stranu. A velké kusy můžeš osmažit a položit nad zdroj tepla.
Samozřejmě, že to není jediná možnost úpravy, ale je primární.
Budeš-li chtít něco dusit či vařit pod pokličkou, určitě taky můžeš, ale to už je spíš další z možností využití. Proto možná wok nemá vypouklou pokličku.
Zdravím a omlouvám se, pokud jsem příliš mentorovala
7. 7. 2009 05:38
6. 7. 2009 22:58
Předchozí 1 2 3 Další