Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský burek

Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a připomene hezkou dovolenou.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

16. 3. 2009 09:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 934 kJ / 3 091 kcal
Bílkoviny75,72 g
Tuky293,96 g
Vláknina3,64 g
Cholesterol 616 mg
Sodík 430 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy33,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Nadja

4. 3. 2021 18:23

Marjanna: nějak mi uniká, zda z každého bochánku bude 1 burek (celkem 3 nebo 5 ks), nebowww.toprecepty.cz/recept/51392-karbanatky-z-brambor-a-balkanskeho-syra/ zda se pláty na sebe vrství a pak bude jen 1 kus. :-?

marcik

25. 1. 2015 17:21

Mariannko, máme stejný váleček :-D je to vlastně podobné jak těsto fillo, ale bez octu ;-) Máš to krásný :-K Udělám o víkendu ;-)

Marjanna

25. 1. 2015 17:03

marcik: dakujem krasne :) budem sa snazit ich nerobit..:) na Varecha.sk mam tiez recept na burek,ale aj podrobny popis ako som robila cesto...ak by ta zaujimalo :) http://varecha.pravda.sk/recepty/burek-masovy/2899...

marcik

25. 1. 2015 16:40

Mariannko, receptík je super, uložený je a o víkendu budu dělat burek :-p Co se týče těch překlepů a "komolení", nic si z toho nedělej ;-) Po více než 20 letech v Řecku, taky jsem se pletla a pořád pletu :-D To je tím, že používáš ten druhý jazyk.Takže mezinárodním receptům zdar a škodolibých si nevšímej ;-) + 8:yes:

langoska32

17. 1. 2014 16:23

Pro Anonymu:
;-(A já myslela, že doba anonymů skončila před 25 lety? Paní, to se stydíte za svůj názor, že se ani pod něj nedokážete podepsat? Hojte si své pošramocené EGO jinde:-((. My rádi vaříme a pečeme, takže za každý recept na novou mňamku fakt díky. Průměrná kuchtička si poradí i s nepřesnostmi:-D. Já taky vařím stylem (přiměřeně,asi tolik,přiměřeně)Miluju burek, vyzkouším určo a díky díky Marjannko. :-*:yes:

Emilka

6. 1. 2014 00:37

Anonym:promiňte ale k smíchu jste Vy . Paní má sice překlepy , ale kdyby jste četla vy sama pozorněji , tak by jste zajisté pochopila , proč je tomu tak.

Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu ;-). Takže za mě paní Marjanně :yes:

Alexiss

5. 1. 2014 13:36

Anonym: K smíchu je ten, kdo kritizuje, aniž by měl s pečením nějaké zkušenosti. Množství tekutiny v receptu na těsto přeci nikdy nelze přesně určit. Překlepy se najdou, ale hrubky ne, autorka asi nestihla v tom nadšení editovat, to chápu. :-p:-))

Anonym

5. 1. 2014 13:17

:D :D :D Všichni jste k smíchu, recept je víc než nepřesný. Není napsáno ani kolik vody a jsou tam i překlepy, což netrpím. Dávám palec dolu:no::-//

terysha.mathey

30. 11. 2012 15:04

Upekla jsem, sýrový, výborný a skvělý, děkuji, konečně něco co mi připomíná ten skvělý Burek, co jsem měla v Chorvatsku (mírné rozdíly jsou spíše v mých rukách než v receptu :-)) ), děkuji:yes:

aknit 11

4. 5. 2011 01:14

edita_h: Recept na cevapi je velmi jednoduchy.70 percent hovadzie maso,20 percent bravcove a 10 percent jahnacie.Ak nemas jahnacie sprav to 80,20.Zomelies,pridas sol,vegetu,korenie mlete,cesnak dobre rozpasirovany,a prasok do peciva,ja na 2 kg masa davam cely,trochu teplej vody.A potom miesis,ako cesto,az kym maso nestrati konzistenciu mleteho masa.Prestane sa ti lepit na ruky,bude vlacne a nebude sa rozdvajat. Nechas odstat najlepsie par hodin formujes cevapi,alebo pljeskavice a grilujes.

I

12. 1. 2011 18:31

:yes:

Barbora

21. 12. 2010 15:32

Marijanka, ďakujeme za recpt. S mužom milujeme balkán, burek a všetko, čo s ním súvisí. Teraz si možem skúsiť urobiť burek aj doma :-):yes:

edita_h

25. 9. 2010 17:34

Děkuju:-K!!! Dávám bodík:yes:, protože konečně vidím pod názvem Burek recept jak má být! A opravdu origin je masový burek a doma se tomu říká pita :o) babička dělá ještě s náplní z balkánského sýra.Sama jsem se ještě nikdy neodhodlala udělat Burek, i když ho miluju (s kefírem se to podává u nás) je strašně těžké "vytahat" to těsto! Ale tenhle recept mi dodal odvahu,takže určitě vyzkouším :o) Ještě se kouknu,jestli náhodou nemáš recept na čevapi :-))

JanaDorazinova

12. 2. 2010 18:36

:yes::yes:

vybusna

16. 3. 2009 09:39

nuz marjanna...musis sa prisposobit jazykom okoliu a rodine...preto, to posobi tak chaoticky...ale rozhodne to neries...nenako sa s tym vysporiadame.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: burek burek recept burek se sýrem recept mlete maso recepty chorvatský burek recept na burek burek se syrem sýrový burek recept burek recepty na burek se sýrem burek těsto burek s mletým masem masovy burek testo na burek domaci burek burek s tvarohem jak se dělá burek recepty burek čevapi recept burek sýrový

Suroviny: voda, olej, maso hovězí mleté, cibule, koření, tvaroh, vejce, smetana, sůl, jablko, cukr, skořice, pórek

TopRecepty.cz

Balkánský burek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBKW